Mersin kalifiye gümrükçü peşinde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin kalifiye gümrükçü peşinde


 

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) desteğiyle 18 No'lu Gümrük Müşavirliği Hizmetleri Meslek Komitesi, sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak adına MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı ile işbirliğine giderek ‘Gümrük Sektörü Eğitimi’ düzenliyor.

 

GÜMRÜK SEKTÖRÜ KALİFİYE PERSONEL İÇİN EĞİTİM VE KALKINMA VAKFI İLE İŞBİRLİĞİ YAPTI

Gümrük sektöründe çalışmak, kariyer hedefinde gümrük müşaviri olmak ve kendini geliştirmek isteyenler için ‘Gümrük Sektörü Eğitimi’ düzenleniyor. Eğitimin ilk gününde kursiyerleri MTSO 18 No’lu Gümrük Müşavirliği Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Serhan Koylan, Meclis Üyeleri Zeki Şan ve Cengizhan Küçükgerger, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkan Vekili Tamer Güner de yalnız bırakmadı. 5-27 Şubat 2024 günleri arasında düzenlenecek eğitim hafta içi her gün 17.00 – 19.00 saatleri arasında gerçekleşecek. 25 kişinin katıldığı eğitimin ilk haftasında Tarsus Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nden Doç. Dr. Sami Süygün temel dış ticaret eğitimi verirken, ikinci ve üçüncü haftasında Gümrük Müşaviri Ömer Ünal; uygulamalı beyanname yazma, otomasyon ve meslek derslerini anlatacak. Eğitimin son haftası Komite Üyeleri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla uygulamalı olarak gerçekleştirilecek vaka analizleri, tecrübe paylaşımları, sektörde yaşanabilecek muhtemel sorunlara sunulacak çözüm önerileriyle son bulacak.

 

GÜNER: “SIRADA DIŞ TİCARET EĞİTİMİ VAR”

Eğitimin başlangıcında konuşan MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkan Vekili Tamer Güner, Vakıf olarak gelen taleplerle birlikte dış ticaret kenti Mersin’in bu alandaki gücünü artırmak adına sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılayacak eğitimlere destek verdiklerini söyledi. Mevcut eğitimin içeriği hakkında yaptığı bilgilendirme sonrası Güner, Gümrük Sektör Eğitimi’nin yanı sıra Mart ayında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz İhracatçı Birlikleri ve MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı organizasyonunda; Mersin, Tarsus, Çağ ve Toros Üniversitesi işbirliğinde başlayacak olan ‘Dış Ticaret Eğitimi’nin kayıtlarının açıldığını da hatırlattı. Toplamda 3 ay 152 saat sürecek kapsamlı bir eğitim gerçekleşeceğini bildiren Güner sözlerini, “Eğitimlerimizden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarınızdan Vakfımızı takip edebilirsiniz” diye tamamladı.

 

ŞAN: “EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Komite olarak geçmiş dönemlerde de çeşitli eğitim çalışmaları yürüttüklerini kaydeden MTSO 18 No’lu Gümrük Müşavirliği Hizmetleri Meslek Komitesi Meclis Üyesi Zeki Şan, “Amacımız bir taraftan gençlerimize meslek edindirirken diğer taraftan sektörümüzün kalifiye eleman ihtiyacına çözüm sunmak” diye konuştu. Mersin’de faaliyet gösteren üniversitelerle işbirliği içinde dış ticaret kenti Mersin’in bu alandaki potansiyelini geliştirmeye yönelik projeler geliştirdiklerini vurgulayan Şan, gelecek taleplerle birlikte bu tarz eğitimlere devam edeceklerini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA