Hemşireler Günü hastanede kutlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hemşireler Günü hastanede kutlandı


 

Mersin’de Kamu Hastaneleri Birliği, Hemşirelik Haftası ve 12 Mayıs Hemşirelik Günü’nü Toros Devlet Hastanesi’nde düzenlenen etkinlikle kutladı.

SONER AYDIN

Hemşirelik Haftası ve 12 Mayıs Hemşirelik Günü kapsamında Toros Devlet Hastanesi’nde hemşirelere yönelik etkinlikler düzenlendi. Etkinliğe; Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Memnune Çamsarı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Seda Koçak, STK temsilcileri ve çok sayıda hemşire katıldı.

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIRLAR”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Seda Ebru Koçak, hemşirelerin gerek koruyucu sağlık hizmetleri gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde bilgisini ve becerisini mesleğine ettiğini belirtti. Hemşirelerin çok tehlikeli iş yerleri sınıfında olan hastanelerde zor çalışma koşulları altında özveriye sabır hoşgörü gerektiren bir misyon ile yol aldığını aktaran Koçak, “Ekip çalışmasını bilmeyen becerikli hızlı elleri olmayan yüreğinde sevgi taşımayan öznesi insan hayatı olmayan hemşire olamaz fakat unutmamalıdır ki sağlık sektörü emek yoğun bir sektördür. İnsan fıtratı gece uyuyup gündüz uyanık kalmayı gerektirdiği halde sağlık çalışanları gece gündüz demeden yıpranarak çalışırlar. Sağlık çalışanlarımızın, eğitim, sosyal ve psikolojik olarak desteklenmesi gerek meslek cazip bir yere getirilmeli çalışanlar tükenmişlik sendromundan korunmalıdır. Bizler nasıl yetiştirdiysek o şekilde çıkacaklar en önemli olayı eğitim aldığı rolümüzü hiç unutmamalıyız ve kendimiz içinde hizmet içi eğitimlerle iş yaşamı boyunca öğrenme ilkesinde vazgeçmemeliyiz yanlı akademik kısmını tamamlayınca unutmayalım ki bir nabıza elinizi koyduğunuz zaman duyduğunuz ne zaman bir atıştan ötesine geçer umutlarını hayallerini duyarsanız o zaman hemşire olabilirsiniz” dedi.

 

“ZOR AMA ONURLU BİR MESLEK”

Açılış konuşmasının ardından kısa bir sunum yapan Dr. Memnune Çamsarı, hemşireliğin tarihinin kadının şifa verici tarihiyle birlikte başladığını söyledi. 12 Mayıs’ın 1954’de Dünya’da 1964’ten bu yana Hemşireler Günü olarak kutlandığını belirten Dr. Çamsarı, sağlığın zorunlu, vazgeçilmez, hayatının her döneminde önemini koruyan temel ihtiyaç olduğunu söyledi. Hasta haklarına ve hasta yakınlarına en uygun şekilde cevap veren Hemşirelerin sadece gününde değil her zaman yanında olduklarını sözlerine ekleyen Dr. Çamsarı, hemşirelerin sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi. Hemşireliğin zor ama onurlu bir meslek olduğunu kaydeden Dr. Çamsarı bütün hemşirelerin gününü kutladı. 

Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer ise, bu yılki kutlamaların “Hemşireler değişim için bir güç, sağlık sistemlerinin dayanıklılığının geliştirilmesi” olduğunu söyledi. Sağlık hizmetinin bir zincir olduğunu dile getiren Yıldızer, zincirin halkalarından biri olan hemşirelerin insanı anlamda yüksek insan anlayışında insana ve topluma çok büyük hizmetler sunduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından “Hastanenin Halleri” adlı oyun sahnelenerek, hemşirelerin yaşadığı zorluklar anlatıldı. Son olarak ise mesleğinde başarılı hemşirelere plaket sunumu ve tiyatro gösterimi ile sun buldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA