‘Belediye meclisinde liyakat sahibi insanları görmek istiyoruz’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Belediye meclisinde liyakat sahibi insanları görmek istiyoruz’


 

Altyapıdan imara yıllardır kangren olan sorunları nedeniyle büyük mağduriyetler yaşayan Mersin’in Aydıncık ilçesinde AGİKDER’den, “Belediye meclisinde liyakat sahibi insanları görmek istiyoruz” çağrısı geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in en büyük sorunu olan imar planlarında ki gecikme sürerken özellikle altyapı eksiklikleri nedeniyle büyük mağduriyetler yaşanan Aydıncık’ın hizmet talebi artarak devam ediyor. Özellikle siyasilere büyük iş düşen hizmet için 31 Mart mahalli idareler seçimlerine kısa bir süre kala 11 kişilik belediye meclis üyeliği için yerel seçim öncesi, “Belediye meclisinde liyakat sahibi insanları görmek istiyoruz” çağrısı geldi.

Hali hazırda Ahmet Yalçın, Nazım Çabuk’un MHP’den, Erkan Kılıç, Sabri Taşkuyu, Mehmet Sülük ve Mehmet Elfatkuyu’nun CHP’den, Abdurrahman Sümbül, Yüksel Uğran, Mustafa Tıraş ve Hasan Ceylan AK Parti’den ve Mustafa Ünüvar’ın İYİ Parti’den meclis üyesi olduğu Aydıncık’ta yarış hız kazandı.

 

“BELEDİYE MECLİSİNDE LİYAKAT SAHİBİ İNSANLARI GÖRMEK İSTİYORUZ”

Uzun süredir imar planlarının bir an önce tamamlanması başta olmak üzere ilçenin sorunlarının çözümü için kamuoyu oluşturmaya çalışan Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİKDER), yakından takip ettiği görüşmelerin uzatılması tepki çekti.

Dernekten yapılan açıklamada, “Bu çağrı, Aydıncık Belediye Başkanlığına Aday gösterecek tüm siyasi partileredir. Çığ gibi büyümüş kent sorunlarımıza sadece belediye başkanlarının çözüm için çabalaması yetmez. Vasıflı belediye meclisi üyelerinin de ortak aklı devreye alınmalıdır. Belediye Meclisi adayları belirlenirken o köyün, bu mahallenin, şu sülalenin temsilcileri gibi kriterlerle belirlenmesi halinde sorunlarımız çözülemez.

 

“BİLGİ VE DONANIMDA OLAN KİŞİLER İÇİNDEN TERCİH EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

Tüm siyasi partilerin, belediye meclis üyesi adaylarının tamamını, bu kentin sorunlarını bilen, çözüm için kafa yoran, Kent yönetimine katkı verebilecek bilgi ve donanımda olan kişiler içinden tercih edilmesini talep ediyoruz.

Bu Kentte her siyasi görüşten liyakat sahibi, başta gençler ve kadınlar olmak üzere onlarca kişisi vardır. Siyasi partilerin halkın önüne doğru kişileri koyma gibi bir görevleri vardır.

Lütfen halkı çözümsüzlüğe mahkum etmeyiniz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA