Tatil şehri Mersin’de kar güzelliği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tatil şehri Mersin’de kar güzelliği


 

Mersin merkezine 28 kilometre uzaklıkta bulunan Gözne yaylası, karla kaplandı vatandaşlar kartopu oynayıp, hatıra fotoğrafları çekti

Türkiye'nin tatil şehirlerinden Mersin'de 2 gündür etkili olan kar yağışı doğal güzelliği ile dikkat çeken bir çok yaylayı da beyaza bürüdü. Şehir merkezinde 28 kilometre uzaklıkta bulunan Gözne yaylası da mevsimin ve yılın ilk karıyla buluştu.

Meteorolojinin uyardığı yağışlı hava 2 gün süreyle Mersin merkezde yağmur, 800 rakım üzerindeki bölgeler de ise kar yağışı olarak etkisini gösterdi. Geçen yıl Ocak ayının başlarında yağan kar, bu sene bir ay gecikmeli geldi. Kar yağışı nedeniyle yazları 30 ile 40 bin arasında nüfusu ağırlayan yaylarda da nasibini aldı. Şehir merkezine en yakın yaylalardan Gözne'de beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar yaylaya çıkarak beyaz güzelliğin tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar fotoğraf çekindi, bazı aileler de çocuklarıyla kartopu oyandı. Dron ile görüntülenen yayladaki kar güzelliği ise ayrı bir seyir keyfi verdi.

 

VATANDAŞLAR GEÇ GELEN KARIN TADINI ÇIKARDI

Kar yağınca bölgeye geldiklerini belirten Mehmet Keskin "İlk yağan karı görmek için Mersin merkezden Gözne’ye kadar geldik. Sırf bu manzarayı görmek için. Çok şahane bir manzara var burada. Doğanın bembeyaz olduğu yerler" dedi.

Yayla sakinlerinden Volak Mucuk " Burası Gözne yaylası. Geç gelen karın tadını çıkarıyoruz. Güzel bir günde çocukların tatil günlerinde eğlenmek için geldik. Geçen sene yağan kar bundan biraz daha önce yağmıştı ama tutmamıştı. Daha yüksek kesimlere yağmıştı. Şimdiki yağan karın devamı gelirse daha güzel olacak inşallah" ifadelerini kullandı.

Kar topu oynayanlardan Nil Güngördü ise mevsimin ve senenin de ilk karı olduğu için birazcık heyecanlı olduklarını ve kar topu oynadıklarını söyledi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA