Mersin’in projeleri kaynak bekliyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’in projeleri kaynak bekliyor!


 

Mersin’de, 2024 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda kentte yürütülmekte olan 666 projenin, toplam yatırım bedeli 104 milyar 60 milyon 300 bin TL iken 2023 yılı harcamasının 16 milyar 740 milyon 606 bin TL olduğu bildirildi.

Haber Merkezi

 

Mersin genelinde devam eden ve planlanan kamu yatırımlarını değerlendirmek, projelerin etkin ve verimli bir şekilde hayata geçmesini sağlamak için kurumlar arası gerekli iş birliği ve koordinasyonu sağlamak maksadıyla yılda 4 kez düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı I. dönem toplantısı gerçekleştirildi.

 

666 PROJE İÇİN 2023’TE16 MİLYAR 740 MİLYON 606 BİN TL HARCANDI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan toplantıda yaptığı konuşmada; “İl Koordinasyon Kurulunun 2024 yılı I. dönem toplantısını gerçekleştiriyoruz. İlimizde yürütülmekte olan 666 projenin, toplam yatırım bedeli 104 milyar 60 milyon 300 bin TL, 2023 yılı harcaması 16 milyar 740 milyon 606 bin TL’dir.

Bu projelerin 147’si tarım sektöründe, 114’ü eğitim sektöründe, 73’ü ulaştırma-haberleşme sektöründe, 48’i turizm sektöründe, 26’sı enerji sektöründe, 20’si sağlık sektöründe, 15’i imalat sektöründe, 1’i madencilik sektöründe ve 222’si muhtelif diğer kamu hizmetleri sektöründedir.

 

218’İ TAMAMLANDI, 328 PROJE DEVAM EDİYOR

Gerçekleşme durumlarına bakıldığında ise, programda yer alan toplam 666 işin 218’i bitirilmiş, 318’i devam etmekte, 75’i ihale aşamasında, 10’u tasfiye edilmiş ve 45 proje ise hazırlık aşamasındadır.

Bu projelerin ilimizde hayata geçirilmesi konusunda sağlamış oldukları desteklerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere sayın Bakanlarımıza, devlerimizin ilgili kurum ve kuruluşlarına Mersin İlimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.

Yatırımların uygulama safhalarını yakından takip ederek projelerin hızlı, etkin ve verimli bir şekilde hayata geçmesini sağlamak amacıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da iş birliği ve koordinasyon içinde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Katılımcılara iştiraklerinden dolayı teşekkür eden Vali Pehlivan, toplantının il için hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığındaki İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve İl müdürleri tarafından devam eden projelerle ilgili sunum yapılması, koordinasyonu gerektiren hususların değerlendirilmesi ve soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya; Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Üniversite temsilcileri, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA