Mersin’deki yol projeleri ne durumda? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’deki yol projeleri ne durumda?


 

Mersin’de yıllardır yetersiz kaynak aktarımları nedeniyle geciken Akdeniz Sahil Yolu ile Çeşmeli Otobanı’nın Taşucu’na kadar uzatılması projeleri başta olmak üzere yol çalışmalarındaki gecikme eleştiri konusu olurken son duruma ilişkin değerlendirme Vali Pehlivan’dan geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2023 yılına ilişkin değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda özellikle kentte en çok eleştiri konusu olan Karayolları Bölge Müdürlüğünün faaliyetlerine yönelik bilgiler veren Pehlivan, öncelikle Akdeniz Sahil Yolunda çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

AKDENİZ SAHİL YOLUNDA BİTİRİLMESİ GEREKEN MESAFE 228 KM’YE DÜŞTÜ

Proje kapsamında geçen yıl içinde 3 tünel, 1 viyadüğün hizmete açıldığını söyleyen Vali Pehlivan, “Projenin bizim sınırlarımız içinde kalan kısmı toplamda 264 km olmakla birlikte, 206 km duble yolu bitirmek suretiyle 36 km kısalarak, 228 km’ye düşmüş durumda. Açılan 3 tünel ve 1 viyadük ile birlikte 3,5 km kısalmış oldu bu yol.

Şuanda 11 ihale ile bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor ve yüzde 89 seviyesindeyiz. Belki biraz zaman alıyor ama yapılan yerleri ziyaret ediyoruz ve görüyoruz ki en son Anamur Kaledran arası için ihale yapıldı. Bunların da tamamlanması ile birkaç sene içerisinde Akdeniz Sahil Yolu vesilesiyle Mersin ve Antalya illeri birbirine daha da yakınlaşmış olacak.

Bununla birlikte Silifke – Mut ve Tarsus- Çamlıyayla arasındaki yol çalışmaları de devam ediyor” dedi.

 

ÇEŞMELİ OTOBANIN UZATILMASI PROJESİNDE FİRMA ŞANTİYE KURDU, İŞ BAŞLADI

Hem bütçe, hem proje sayısı itibariyle karayollarının çok çalışması olduğunu söyleyen Vali Ali Hamza Pehlivan, “En çok merak edilen hususlardan birisi ise Çeşmeli, Erdemli, Silifke, Taşucu Otoyol projesi. 42 km ana gövde ve 11 km bağlantı yolu olmak üzere 53 km’lik yol projesi için 7 tünel, 5 viyadük, 5 köprü, 6 köprülü kavşak, 23 üst geçit ve 32’de alt geçit var. Büyük ve çok önemli bir proje. Bununla ilgili proje revizyonu gerçekleştirildi, kamulaştırma çalışmaları ise devam ediyor. Revizyon çalışmaları kapsamında ilgili firma şantiyesini kurmuş durumda. Proje ile ilgili şuanda şantiye kurulmuş durumda ve firma çalışıyor. Şuan itibariyle bir problem gözükmüyor. İhaleden sonra revizyondan kaynaklı biraz zaman geçti ama bugün itibariyle çalışmalar sahada kesintisiz bir şekilde devam ediyor” dedi.

 

51 MİLYAR TL’LİK 41 KARAYOLU PROJESİ İÇİN GEÇEN YIL SADECE 4,3 MİLYAR TL HARCANMIŞ!

Karayolları’nın toplamda devam eden projelerinin bedelinin 51 milyar TL olduğunu söyleyen Pehlivan, bu çalışmaların 13 ana proje şeklinde devam ettiğini, alt projelerin de sayılması ile toplam proje adedinin 41 olduğunu ve bunlar için 2023 yılı itibariyle 4,3 milyar TL harcama gerçekleştirildiğini söyledi

Pehlivan, “Bir de ulaştırma 5. Bölge Müdürlüğümüz var ki bu bakanlığımıza bağlı faaliyet gösteriyor. Bu kurumumuzda 200 milyon TL değerinde 3 projeyi hayata geçiriyor. Bunlarda; Aydıncık Yat Limanı, Taşucu Balıkçı Barınağı ve Anamur Balıkçı Barınağı projeleri” dedi.

 

HIZLI TREN PROJESİ DEVAM EDİYOR

Ayrıca kentte TCDD’nin 3 milyar TL değerinde 3 projesi olduğunu ve bunlardan en büyüğünün Mersin- Adana- Osmaniye ve Gaziantep’e kadar giden hızlı tren projesi olduğunu söyleyen aktaran Vali Pehlivan, “Bu projenin de havalimanı bağlantısı ile ilgili köprü imalatları hızlı bir şekilde devam ediyor. Ama bu imalatların devam etmesi havalimanı ile ilgili bir engel teşkil etmiyor” dedi


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA