Mersin’de 269 bin 201 yabancı uyruklu var | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de 269 bin 201 yabancı uyruklu var


 

Ortadoğu’daki savaşlar, Suriye’deki iç savaş, Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte büyük bir göç krizinin yaşandığı Mersin’de yaşayan yabancı uyruklu sayısının 269 bin 201 olduğu açıklandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2023 yılına ilişkin değerlendirme toplantısı düzenledi. Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıda Vali Pehlivan, ildeki 98 kurumun 79 bini memur statüsünde olmak üzere yaklaşık 150 bin çalışan ile başta yatırımlar olmak üzere yıl boyunca yürütülen faaliyetlere dair bilgilendirmelerde bulundu.

 

YABANCILARA SOSYAL UYUM EĞİTİMİ VERİLİYOR

İl Göç İdaresi Müdürlüğünün göç ile ilgili hususları yakından takip ettiğini bildiren Vali Pehlivan, “Şu anda Mersin’de geçici koruma altında olan 223 bin 158 kişi var. İkamet izni ile kalan 43 bin 944, uluslararası koruma altında olan 2 bin 99 kişi olmak üzere toplam ilimizdeki yabancı uyruklu sayısı 269 bin 201’dir. Geçici koruma altındaki kasıt Suriye’den gelen kişileri kapsıyor. Bu kapsamda da İl göç İdaresi Müdürlüğümüzün sosyal uyum ve yaşam eğitimi var. Bu kapsamda 2022’de 106 bin 75, 2023’te de 4 bin 672 kişiye bu eğitimler verildi. Sosyal ve toplumsal uyumu pekiştirmek adına” dedi.

 

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Ayrıca Düzensiz göç ile mücadele ilgili çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyleyen Pehlivan, “Bu konuda da toplam 40 operasyon gerçekleştirildi ve 126 göçmen kaçakçılığı organizatörlüğü yapanlara yönelik işlem yapıldı ve bunların 35’i tutuklandı. Bu da dünyanın aslında temel sorunlarından birisi. Bu konuda da gerek denizden, gerek karadan göçmenlerin organizatörler vasıtasıyla düzensiz bir şekilde hareket etmesinin önüne geçmek adına birimlerimiz mücadelesini sürdürüyor.  

 

MOBİL ARAÇLAR TAKİPTE

İçişleri Bakanlığımızın mobil araçlarla denetim yapılması kapsamında da Mersin’e iki adet mobil göç aracı geldi. Bunları ilimizin muhtelif noktalarına yerleştirdik. Gerekli takip ve denetimleri mobil olarak yerine getiriyorlar ve bu süreç yakından takip ediliyor. Bunlar gerekli tespitler yapılarak emniyet ve jandarma birimleri ile koordineli çalışılıyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA