Eğitim için hayırseverlere destek çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eğitim için hayırseverlere destek çağrısı


 

Mersin’de eğitim hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için 2023’te 4,56 milyar TL değerinde 100 proje üzerinde çalışıldığını ve çalışmaların hala sürdüğünü söyleyen Vali Pehlivan, destek için hayır severlere çağrı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2023 yılına ilişkin değerlendirme toplantısı düzenledi. Eğitimden sağlığa kentin ihtiyaç duyduğu hizmetleri değerlendiren Vali Pehlivan, ayrıca engelliler başta olmak üzere dezavantajlı kesimlere yönelik verilen destekleri ele aldı.

 

“EĞİTİMDE 4,56 MİLYAR TL DEĞERİNDE 100 PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Milli Eğitimin en temel konulardan birisi olduğunu vurgulayan Vali Pehlivan, "Milli Eğitim alanında depremden etkilenen okullarımız oldu. Bu durumdan etkilenen okullardaki öğrencilerimizi diğer okullara taşıdık. Bazı okullarımızda güçlendirme, yık – yap tekniğiyle hızlı bir çalışma yürütüyoruz. Yıl içinde bedeli 4,56 milyar TL olan 100 proje üzerinde çalıştık, çalışıyoruz. Yıl içerisinde toplam 284 derslikli bir anaokulu, 8 ilkokul, 4 ortaokul tamamladık. 61 proje de şu anda devam ediyor. Ki bunların da; 28’i ana okul, 17’si ilkokul, 13’ü ortaokul, 1’i Anadolu lisesi ve 1 spor salonu inşaatlarını kapsıyor. Toplamda 928 dersliğin 2024 yılı içerisinde inşaatları devam edecek. Ki yakın zamanda 20’nin üzerinde okulumuzu bitirip hizmete almayı planlıyoruz.

Hayırseverlerimize de bu vesileyle çağrıda bulunalım ki, bakanımızın ziyaretleri vesilesiyle Abdulkadir Gürbüz okulunun açılışını yaptık ve bir okul projesi için daha imza attık. Bu vesileyle de Mersin’de imkanı olan ve bu konuda niyeti olan vatandaşlarımızın özellikle eğitim gibi önemli, anlamlı bir alanda destek olmaya, hayırlarını bu alanda değerlendirmeye davet ediyoruz.

Bununla birlikte 25 projemizde ihale aşamasında, hızlı bir şekilde bunların ihalesini gerçekleştireceğiz.

 

OKULLARDAN AR-GE ATAĞI

Okullarımızdaki projeler de çok önemli. İlimiz uluslararası projelerde AR-Ge’si güçlü önemli mesafeler kat ediyor. Yıl içinde Türk Ulusal Ajansı tarafından ERASMUS akreditasyonu almaya hak kazanmış olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde çalışmalar devam etti. Bununla birlikte patent, faydalı model, tasarım noktasında çağın gerektirdiği bilgilerle donatılmasını çok önemsiyoruz. Giderek bu rakamımız da artıyor. Toplam başvuruş sayımız bin 548. Bunlardan 6’sı patent, 21’i faydalı model, 951’i tasarım ve 55’i markadır.

Bu gençlerimizin bu alandaki yatkınlığını gösteriyor. İleride bunların içinden inşallah bilim insanları çıkacak ve bu üretkenliklerini yarına taşıyacak, ilimde teknolojide ülkemizin çıtasının yükselmesine katkı sağlayacaklar. Son 2 yıl içinde teknoloji alanında 100 bin proje üretmiştik, bu rakam da artıyor.  

Bir yandan Halk Eğitim faaliyetlerimiz de devam ediyor. Geçen yıl 17 bin 52 kurs açtık ve 293 bin 514 vatandaşımıza ulaştık. Bu da yine hayat boyu öğrenme kapsamında önemsediğimiz çalışmalar.  

 

MERSİN’DE 51 BİN ÜNİVERSİTELİ VAR

Yıl içinde üniversitelerimizin çalışmaları oldu. Şuanda kamu üniversitelerinde fakülte sayımız 24, meslek yüksek okulu sayımız 14 olup, 8 yüksek okul, 6 enstitü, 1 konservatuar, 2 bin 22 akademik personel ve 51 bin 112 öğrencimiz üniversitelerimizde eğitim öğrenim hizmeti alıyor.  Üniversitelerimizin yıl içinde 17 projesi hayata geçti.

 

MERSİN’İN YURT KAPASİTESİ 17 BİNE ÇIKTI

Yurt konusu da en önemli konularımızdan bir tanesi. Bir önceki sene 6 bin olan yurt yatak kapasitemizi 13 bine, 2023’te de 17 bine çıkarttık. Kamuya ait yurt sayımızı kiralamalarla beraber 10’ü yükselttik. Amacımız hiçbir öğrencinin barınma konusunda sorun yaşamamasıydı. Bunu da sağlamış olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Yakında bir yurt inşaatımız tamamlanacak. Tarsus’ta bir sıkışıklığımız var. Tarsus ilçemizde de yeni bir yurt yapımı ile ilgili çalışmalarımız yer tespitinin tamamlanması aşamasında” bilgisi verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA