Barış şehitleri anıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Barış şehitleri anıldı


 

Ankara’da 10 Ekim 2015’de Barış Mitingi’ndeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 101 kişi Mersin’de anılmaya devam ediliyor.

YUSUF CAN GÜDÜK

Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Forum Alışveriş Merkezi’nde bir araya gelerek, Ankara saldırısının aydınlatılması için yetkililere seslendi.

Platform adına KESK Dönem Sözcüsü ve SES Eş Başkanı Yılmaz Bozkurt, bir basın açıklaması yaparak, AKP iktidarının izlediği ırkçı/ayrımcı/tekçi/mezhepçi siyaset ekseniyle başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’da da sorunların derinleşmesine, halklar arasında çatışmalı ortamların sürekli kendisini üretmesine neden olduğunu söyledi. “IŞİD, El Nusra, El Kaide, Şam Cephesi ve daha birçok çeteci, paramiliter güçlere direk/dolaylı destek ve yardım nedeniyle ülkeler kan gölüne çevrildi” diyen Bozkurt, “10 Ekim 2015’te, saat 10.04’te; saraylarını, saltanatlarını kurtarmak için Türkiye’yi kanlı bir sürecin içine çekenlere karşı ülkenin dört bir yanından gelen barış elçileri; Türküyle, Kürdüyle, Arabı, Lazıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla on binlerin buluştuğu, kucaklaştığı, aynı halaya aynı horona durduğu esnada hayatımızı/hayatları değiştiren katliam gerçekleşti. barış bombalandı.

 

10 EKİM KATLİAMI DÖNÜM NOKTASI

10 Ekim katliamı emek, demokrasi ve barış mücadelemizde artık bir dönüm noktasıdır. Geleceğimizi belirleyecek bir nitelik taşımaktadır. Katliamın gerçek faillerinin açığa çıkarılıp cezalandırılmaması durumunda yeni katliamlar, yeni saldırılar kaçınılmaz olacaktır dedik ve ardından 18 Şubat 2016 Ankara, 23 Mart İstanbul 2016 ve 13 Mart Ankara katliamları gerçekleşmiştir. Halkı beyaz ‘Toroslorla’ korkutmak isteyenlerin, faili meçhulleri açığa çıkarmak için en ufak çaba harcamak bir yana açılan davaları da kapatanların, polise sınırsız yetki verenlerin, günlerce sokağa çıkma yasakları ilan edenlerin, buralarda çocuk, kadın onlarca sivilin yaşamını yitirmesine neden olanların, ülkemizi IŞİD’in ve çetelerin arka bahçesi haline getirenlerin bu katliamı açığa çıkartmayacağı açıktır.

10 Ekim katliamında hedef, emektir, barıştır, demokrasi talebidir. Bizler, savaşın tam ortasında emek, barış, demokrasi dediğimiz için bize bir bedel ödetildi. Fail mi arıyoruz? Fail bellidir. Bu ülkede barış sesinin daha gür, daha yankılanan bir biçimde çıkmasından kim/kimler rahatsız oluyorsa failler onlardır. Kimler hak arama mücadelesinden korkuyorsa, kimler sokakları emekçilere kapatmak istiyorsa failler onlardır. Açıkça ifade ediyoruz, Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç saldırılarının aydınlatılmaması, dosyalara gizlilik kararı koyarak karartılması 10 Ekim katliamına davetiye çıkartmıştır.

 

YOLUMUZ UZUN, İŞİMİZ ÇOK

Biliyoruz ki, yolumuz uzun, işimiz çok, ancak bizi büyütecek olan da bedenlerini siper eden yoldaşlarımızın bıraktığı yerden devam etmek, birlikte ve ortak mücadeleyi geliştirmek, faşizmden hesap sormaktır. Bizleri kanla, bombalarla susturmak, korkutmak, uslandırmak ve terbiye etmek isteyenlerden hesap soruncaya, bu katliamın arkasındaki bütün karanlık ilişkiler açığa çıkarılıncaya kadar bir an olsun durmayacağımızı buradan bir kez daha haykırıyoruz. Barış Karanfili yoldaşlarımıza vereceğimiz söz halklarımızın özlemini çektiği barışı sağlamak ve iktidar uğruna her şeyi yapabilecek kadar gözü kararanları, katliamı gerçekleştirenleri açığa çıkarıp hesap sormak olacaktır. Yılmayacağız, sinmeyeceğiz, geri çekilmeyeceğiz. 10 Ekim’de olduğu gibi bugün de ‘Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!’ diyoruz. Emek, Barış ve Demokrasi için mücadeleye devam!” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA