Çukurova Havalimanı neden yapılmıyor? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çukurova Havalimanı neden yapılmıyor?


 

Açılış tarihi yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanı’nı meclis gündemine getiren CHP’li Ali Mahir Başarır, ihalesi 13 yıl önce yapılan ancak 6 kez temel atma ve açılış törenleri yapılmasına rağmen havaalanının faaliyete geçmediğini anımsattı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de yapımına 13 yıl önce başlanan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın açılışı her gün yeni bir tarih açıklanarak ertelenirken yaklaşan yerel seçimler ile birlikte gecikme siyasi malzeme olarak öne çıkmaya devam ediyor.

Son olarak CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis genel Kurulunda yaptığı konuşmada yapımı yılan hikayesine dönen projeye ilişkin hükümete eleştirilerde bulundu.

 

“İHALELERDE BİR YOLSUZLUK, BİR USULSÜZLÜK, BİR HESAPSIZLIK VAR”

Çukurova Havalimanı’na da değinen Başarır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Diğer bir durum Mersin Milletvekili olarak gerçekten üzülüyorum 13 önce Çukurova Havaalanı'nın ihalesi yapıldı, yaklaşık 6 kez açılış yapıldı, temel atıldı; ocak ayında orada uçaklar inip kalkacaktı ama görüyorum ki ocak ayında da Çukurova Havaalanı açılmadı. Peki, neden? Çukurova Havaalanı'ndan çok sonra temelleri atılan havaalanları bitti. Nedir Mersin'in, Adana'nın, Çukurova'nın suçu? Neden yapılmıyor? Çünkü yapılan tüm ihalelerde bir yolsuzluk, bir usulsüzlük, bir hesapsızlık var. Bir şehirde bir havaalanıyla ilgili neden 9 kez açılış yapılır, o kadar bakan değişir; hâlâ açılmaz? Ve Maalesef ki Çukurova'da bir seyahat engeli var, seyahat sorunu var, insanlar bekliyor” dedi.

 

BAKAN: OCAK’TA AÇILACAK DEMİŞTİ!

Ocak ayı ortalarında yerli ve milli projeler ile ulaşım hatlarına yönelik çalışmalara ilişkin bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Çukurova Havalimanında inşaatların devam ettiğini belirterek, "Çukurova Bölgesel Havalimanı bitmek üzere, bu ay içinde açmak için 7/24 çalışıyoruz” diyerek, havalimanının Ocak 2024’de hizmet vermesinin planlandığını belirtmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA