Temiz ve sağlıklı bir Akdeniz için 7/24 hizmet! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Temiz ve sağlıklı bir Akdeniz için 7/24 hizmet!


 

Akdeniz Belediyesi, vatandaşların temiz ve sağlıklı çevre ve kent hakkını korumak amacıyla 7/24 esasına göre temizlik hizmetini sürdürüyor. Her gün 65 mahalleden yaklaşık 400 ton çöpün yanı sıra, tonlarca moloz ve atığı da toplayıp ilçeden çıkaran Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, mobil ekipler desteğiyle de özellikle kırsal mahallelerin sokak, meydan, park ve bulvarlarının temiz kalmasını sağlıyor.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçeye bağlı 65 mahalleye 7 gün 24 saat esasına göre temizlik hizmeti sunuyor. Güçlendirilen araç ve ekipman desteği sayesinde çevre koruma birimi, ilçe genelinde her gün yaklaşık 400 ton çöp ve atığı toplayıp katı atık bertaraf tesisine ulaştırıyor. Ayrıca moloz toplama ekibi de vatandaşlar tarafından sokak veya boş arazilere dökülen tonlarca molozu, inşaat, mobilya ve bitki atıklarını toplayıp mahallelerden çıkarıyor.

Moloz toplama ekibi, son olarak 3 Ocak, Mesudiye, Nusratiye, İhsaniye, Kiremithane, Hamidiye ve Turgut Reis mahallelerinden tonlarca moloz atığını kepçeler yardımıyla kamyonlara yükleyip ilçeden çıkardı. Ekipler ayrıca, okul, cami, hastane, sağlık ocağı ve emniyet binaları ve benzeri kamu kurum ve kuruluşlarının avlusu, bahçesi ve çevresini de temizleyip vatandaşlara daha temiz bir çevre ve kent sunuyor.

 

PAZARYERLERİ TEMİZLENİYOR, ÇÖP KONTEYNIRLARI YIKANIYOR, ESKİYENLER YENİLENİYOR

İlçe genelindeki yüzlerce sokağa yerleştirilen binlerce çöp konteynırını dezenfektanlı su ile yıkayıp koku ve sinek oluşumunun önüne geçen ekipler, pazaryerlerinin de akşam saatlerinde temizliğini yaparak mahalle sakinlerinin temiz çevre hakkını koruyor.

Ekipler, gerek sahada yaptıkları tespit, gerekse muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepler üzerine,  miadını dolduran çöp konteynırlarını da yenisiyle değiştiriyor, tamiri mümkün olanları yenileyip tekrar kullanıma sunuyor.

Akdeniz’e, 7 gün 24 saat esasına göre hizmet veren Çevre Koruma ve kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler, işyeri yoğunluğu ve insan hareketliliğinin en çok olduğu bölgelere yerleştirilen 3 tonluk çöp konteynırlarını da belirli aralıklarla Çok Amaçlı Çöp Toplama Aracı (Çaça) ile boşaltıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA