‘Uzay mühendisliği mezunu kahvede çalışıp intihar etti’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Uzay mühendisliği mezunu kahvede çalışıp intihar etti’


 

Türkiye siyasi arenası, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın son açıklamalarıyla çalkalanıyor: “Uzay mühendisliği mezunu kahvede çalışıp intihar etti.”

Haber Merkezi

 

Türkiye ilk astronotu Mersinli Yörük Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğunun heyecanını yaşarken ülkedeki eğitim ve istihdam sorunlarına dikkat çeken bir intihar vakası üzerinden çarpıcı bir tartışma başladı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Gündem dışı söz alan milletvekilleri, Türkiye'nin uzay yolculuğuna kadar çeşitli konuların öne çıktığı toplantıda CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan çarpıcı bir açıklama geldi.

Başarır, Türkiye'nin eğitim ve istihdam alanındaki acı gerçeklerini gündeme taşıdı. İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü mezunu Okan Bayram'ın intiharının ardından Başarır, bu trajedinin altında yatan ekonomik ve sosyal sorunlara dikkat çekti.

Milletvekili Başarır, uzaya gitmenin önemli bir gelişme olduğunu, daha önce söylediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: “İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü mezunu Okan Bayram, üniversitenin kampüsünde bulunan inşaat halindeki bir binadan atlayarak intihar etti. Geçinebilmek için kampüsteki bir kahve satış yerinde çalışmak zorundaydı. Uzay Mühendisliği mezunu bir çocuk evine ekmek götürebilmek için bir kahvecide çalışmak zorunda kalıyor. Gelin burada gerçekleri konuşun. Doğu Akdeniz bizimdi, adalar bizimdi. Eğer orada irtifa kaybetmişse bu ülke, AKP iktidarı yüzündendir. Bu konuları altı dakikada anlatabilecek bir kapasiteniz var mı bilmiyorum ama gelin bir oturum açalım, dört saat burada konuşalım."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA