‘Bu nasıl bir ciddiyetsizlik, nasıl bir ulufe ve pazarlık sistemidir?’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Bu nasıl bir ciddiyetsizlik, nasıl bir ulufe ve pazarlık sistemidir?’


 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, emekli maaşlarına yapılan zamma ilişkin, "Mademki yüzde 49’u verebiliyorsunuz, ilk başta yüzde 37’yi niye açıkladınız?" diye sordu.

Haber Merkezi

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi, emeklilere yapılan zam, TÜİK'in enflasyonu ve Kur Korumalı Mevduat Sistemi hakkında eleştirilerini dile getirdi.

Ekmen, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Başkanlık Sistemi istikrar getirecek denildi ama tam bir yapboz getirmiş durumda. Son bir ayda sadece emeklilerle ilgili yapılan açıklamalara bakarsak yüzde 37,42'lik ve 49'luk artışlar görürüz. Allah aşkına, bu nasıl bir ciddiyetsizlik, nasıl bir ulufe ve pazarlık sistemidir? Mademki yüzde 49'u verebiliyorsunuz, ilk başta yüzde 37'yi niye açıkladınız? Kur korumaya son bir yılda ayrılan 1 trilyonu aşkın para ile bu yıl faize aktarılan 1 trilyon 256 milyarın hesabını yapmayan iktidar, emekliye verilecek 200 milyarın hesabını yapmıştır."

 

TÜİK DOĞRU ENFLASYON ORANI AÇIKLAMIYOR

TÜİK'in enflasyonu doğru aktarmadığını belirten Ekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “TÜİK'in enflasyon sepetinde özel otomobil yakıtı, uçak bileti, otoban geçiş ücreti, abone usulü çalışan özel TV yayınları, sağlık, cilt ve vücut ürünleri, balık ürünleri, giyim ve ayakkabı var ama bunların hiçbiri garip gurebanın ve enflasyonun alışveriş sepetinde yok. Peki, emeklinin alışveriş sepetinde ne var? Kuru ekmek var, patates, soğan var, pazarda akşam vakti yapılan alışveriş var, ayda bir alınabilen kıyma ve çorbalar için kemik var, tavuk kırıntısı var, birkaç yılda bir aldığı ayakkabı ve kıyafet var, torununa alamadığı çikolata ve gofret var, kira var, otobüs bileti var. Bunların hesabı DİSK-AR araştırmasına göre yüzde 106, bugün verilen miktar ise yüzde 49. Peki, emekli bunlarla ihtiyacını ne kadar karşılayabilecek?”

“Bir kısım arkadaşlarımız sokaktan kopmuş olabilir” diyen Ekmen, “Sokaktaki bir öğrenci kardeşimizin feryadını 30 saniye size dinlettirmek istiyorum” diyerek, Genel Kurul’a ses kaydı dinletti.

Ekmen daha sonra açıklamalarının bulunduğu videoyu şahsi sosyal medya hesapları üzerinden de paylaştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA