‘Öğretmen Emine Karakaş yalnız değildir’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Öğretmen Emine Karakaş yalnız değildir’


 

Antalya’da Cumhuriyet Bayramı’nda yaptığı konuşma nedeniyle hedef haline getirilerek görevden alınan öğretmen Emine Karakaş’a Mersin’de kent dinamikleri sahip çıktı.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Eğitim-İş Sendikası Mersin Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) Mersin Şubesi ve 29 Ekim Kadınları Derneği Mersin Şubeleri,

Antalya TED Koleji’nde Cumhuriyet değerlerini savunduğu için görevinden alınan öğretmen Emine Karakaş’a destek verdi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yapan Mersin dinamikleri, Karakaş'ın görevden alınmasına tepki gösterdi.

 

HIZLI SORUŞTURMA AÇILIP GÖREVDEN ALINDI

Demokrasi güçleri adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “Bilindiği üzere, Antalya TED Koleji'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni'nde konuşma yapan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emine Karakaş'ın ifadeleri bazı çevrelerin tepkisini çekti. Cumhuriyet ve Atatürk ile sorunu olan bu kişilerin hedef gösterdiği

Emine Karakaş öğretmenimiz, emniyet güçlerince gözaltına alınmış ve hakkında 5237 sayılı kanunun 216. Maddesi kapsamında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan işlem başlatılıp, hızlı bir şekilde görevden alınmıştı.

 

“İFADELERDEN KİM, NİYE RAHATSIZ OLMUŞTUR?”

Öğretmenimizin yaptığı sadece Cumhuriyeti'mizi korumak ve Cumhuriyeti'mizi çocuklara anlatmaktı. Bu suç olamaz. ‘Cumhuriyetin gözbebeği fabrikalar bir bir yabancılara satılırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çerez gibi parası olan herkese dağıtılırken, yabancılar ülkende imtiyazlarla sefa sürerken, parası olan her şeye hüküm verirken; memurun, doktorun, işçinin, öğretmenin kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken ve en önemlisi, 'geleceğim' dediğin gençler umutsuzca ülkeden gitmenin yollarını ararken sen neredesin?’ ifadeleriyle ülkenin kötü gidişine vurgu yapan ifadelerden kim, niye rahatsız olmuştur?

 

“TÜM ÖĞRETMENLER HEDEF GÖSTERİLMEKTE”

Biz öğretmenimizin yanındayız. Emine öğretmenin emeği ile ekmeğiyle oynayanların dayatmasıyla öğretmenimiz görevinden alınmıştır. Burada hak kaybı var, dayatma var, adaletsizlik var ve emek sömürüsü var.

Bu olan sadece Emine öğretmen ile alakalı değil tüm öğretmenlerle alakalıdır. Tüm öğretmenler hedef gösterilmektedir. Yukardan gelen emir ile öğretmenimizin işten çıkarılmasını kabul etmiyoruz.

Öğretmenlerin susturulmaması için, Ülkemizin üzerine çöken kara bulutları dağıtmak için, Cumhuriyeti korumak görevimiz olduğu için, Eğitim iş, ADD, YKKED ve 29 Ekim Kadınları dernekleri olarak öğretmenimizin yanındayız ve kendisine yapılan zulmü asla kabul etmiyor, tekrar görevine dönmesini talep ediyoruz. Emine öğretmen yalnız değildir...!” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA