Tarsus’tan Antakya’ya uzanan dayanışma köprüsü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’tan Antakya’ya uzanan dayanışma köprüsü


 

Tarsus SEV İlkokulu ve Okul Aile Birliği el ele vererek, depremin yaralarını sarmaya çalışan Antakya için yüzleri güldüren bir proje hayata geçirdi. Okul Aile Birliği’nin ve Tarsus SEV İlkokulu öğrencilerinin dönem boyunca yaptığı satışlardan elde ettikleri gelirle alınan malzemeler, Antakya’daki 3 okul ziyaret edilerek teslim edildi.

Haber Merkezi

 

Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinin yaraları sarılmaya devam ederken, Tarsus’tan Antakya’ya uzanan bir dayanışma projesi kalpleri ısıttı. Tarsus SEV İlkokulu idarecileri ve Okul Aile Birliği el ele vererek Antakya’da depremden etkilenen üç okul içinsosyal sorumluluk projesihayata geçirdi. Deprem bölgesindeki şartların hâlâ zor ve ihtiyaçların çok olması nedeniyle, Tarsus SEV Okul Aile Birliği’nin desteği ve iş birliğiyle üç okula yönelik Antakya Yardım Projesi organize edildi.

 

OKUL SATIŞLARINDA TEK YÜREK OLDULAR

Okul Aile Birliği’nin düzenlediği kermes ve Tarsus SEV İlkokulu’nda toplum hizmeti projeleri kapsamında geleneksel hale gelen haftalık satışlarda öğrenciler, okul idarecileri ve veliler seferber oldular. Satışlardan elde edilen gelirler ve velilerin gönüllü katkıları birleşince büyük bir dayanışma örneği ortaya çıktı. Toplanan gelirle Antakya’da belirlenen Cengiz Topel İlkokulu, Alazı Köyü Anaokulu ve Mustafa Kemal Akbay İlkokulu için elektrikli ısıtıcı, battaniye, yorgan, ev eşyaları, buzdolabı, ocak, fırın, halı, yatak, çocuk ve yetişkin kıyafetleri, bot, mont, pijama, kitap, kırtasiye ve hijyen malzemeleri, peluş oyuncak, bebek maması, kuru gıda, erzak, hasta bezigibi çok sayıda ihtiyaç malzemesi alındı.

Hazırlık ve planlama sürecinin ardından Okul Aile Birliği ile Tarsus SEV’inidareci ve öğretmenleri, Antakya’ya giderek toplanan ihtiyaç malzemelerini üç okula teslim ettiler.

 

UMUT VE SEVİNÇ DE GÖTÜRDÜLER

Tarsus’tan Antakya’ya yapılan ve duygu dolu anların yaşandığı bu ziyaretler, yardım malzemelerinin ulaştırılmasıyla sınırlı kalmadı. Tarsus SEV İlkokulu öğretmenleri, okullardaki öğrencilerin moral ve motivasyonlarını yüksek tutacak bir dizi etkinlik de düzenlediler. Keyifli atölyeler, oyunlar ve daha birçok etkinlik, bu zorlu dönemde oradaki öğrencilere umut ve sevinç götürdü, yüzleri gülümsetti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA