‘Tarsus’un zenginliklerini katma değere dönüştürebiliriz’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Tarsus’un zenginliklerini katma değere dönüştürebiliriz’


 

MHP Tarsus Belediye Başkan adayı Mahmut Tat, birlikte çalışarak ilçenin sanayi ve tarımsal zenginliklerinin katma değere dönüştürebileceğini söyledi.

REŞİT DOĞAN

 

MHP Tarsus belediye başkan adayı Mahmut Tat, gazetecilerle buluştu. Sağlıklı, çevreci kent Tarsus, tarım ve lojistik kenti Tarsus üzerine; spor, ticari ve sosyal hayat, kültür sanat hayatına yönelik projelerini anlatan Tat,

 

SANAYİ BÖLGELERİNİN SAYISI ARTTIRILACAK

Sanayi kenti Tarsus’u oluşturmamız gerekiyor. 1994-1995 imar revizyon planında işaretlediğimiz, otobanın sol tarafındaki parselasyon ve satış işlemleri tamamlandı, şuanda yatırımcılar faaliyetlerine başladı. Ama tek sanayi bölgesi Tarsus’a yeter mi, asla yetmez. 2’inci, 3’üncü bölgeleri planlayacağız. Sınırlarımız içerisindeki bölgedeki planlamaları biz yapacağız. Bu alanda yapacağımız çalışmalarla birlikte tabi ki küçük sanayi sitelerinin de yeniden düzenlenmesi, sayısının arttırılması gerekmektedir. Çırakların, kalfaların usta olmalarını önünü açacağız.

 

“TARSUS’UN ZENGİNLİKLERİNİ KATMA DEĞERE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ”

Tarımda üretime devam eden bir Tarsus var. Güçlü bir üretim yapan Tarsus, sanayide güçlü bir Tarsus var. Bu ürünlerimizi yurt içi ve yurtdışı pazarlarına ulaştırmamız gerekiyor. Muazzam bir coğrafyada, kentte yaşıyoruz. Anadolu coğrafyasının ulaşım olarak Güneydoğu ve orta Doğu’ya bağlayan, batıya da giden düğüm noktasındaki kent Tarsus. Otobanımız odak noktamız. Demiryollarımız aynı keza. Havalimanında pist çalışmaları bitti, önümüzdeki birkaç ay içerisinde faaliyete girecek. Türkiye’nin en büyük kargo taşımacılığının yapılacağı bir havalimanı olacak burası. Deniz yolları ile ilgili limanımız yanımızda. Tarsus tam da bu bölgenin merkezinde bulunan bir kent. Tüm bu sahip olduğumuzu zenginlikleri mutlak süratle Tarsus halkına katma değer olarak dönüştürmemiz gerekiyor.

 

“HEPİMİZ TARSUS’A SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Bir belediye başkanının tek başına bunları yapması mümkün değil. Gayretle, Tarsus’a hepimiz, tüm iş aleminden esnafına kadar sahip çıkacağız. Bu değer bizim değerimiz, kentimizin değeri. Bu değer bizden sonraki evlatlarımızın sahip olacağı katma değerdir. Bunu hep birlikte başaracağız. İfade ettiklerimizin hiç biri hayal değil. Bizim gayretimizle daha da güçlene bir Tarsus’u hep birlikte oluşturmak zor değil” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA