Mersin’e söz verilen yatırım Adana’ya mı kaydırıldı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’e söz verilen yatırım Adana’ya mı kaydırıldı?


 

AKP iktidarının yıllardır Mersin’e söz vermesine rağmen yapımı yılan hikayesine dönen ana Konteyner Limanı’nın akıbetini soran Milletvekili Kocamaz “Konteyner limanının Adana’nın Yumurtalık İlçesine yapılacağı doğru mudur?” dedi.

REŞİT DOĞAN

 

TBMM’de genelde ülke, özelde ise Mersin’in sorunlarını gündeme getirerek, gündemde tutarak iktidarın dikkatini çekmeye, çözüm konusunda takipçi olmaya devam eden İyi Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, son olarak AKP’nin seçim beyannamesinde de olan ama bir muammaya dönen Mersin Konteyner Limanı yapımıyla ilgili yazılı soru önergesi verdi.

 

“AKP KONTEYNER LİMANI’NA 2018’DE BAŞLAYACAKTI”

Sorularına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan yanıt isteyen Kocamaz, “Ak Parti 2018 Seçim Beyannamesi'nde ‘Mersin konteyner limanının yapımına başlayacağız’ şeklinde Mersin'e konteyner limanı sözü verilmiş, ardından da hükümet tarafından açıklanan 10. Kalkınma Planı'nda konteyner limanının Mersin'de yapılacağı duyurulmuştur. Mersin halkına verilen bütün bu sözlere rağmen Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı, Mersin konteyner limanının Adana'nın Yumurtalık İlçesine yapılacağını açıklamıştır. Mersin'de büyük tepkilere neden olan bu açıklama sonrası konteyner limanı konusunda bugüne kadar Mersin'de bir tek çivi bile çakılmamıştır.

 

İKTİDARA KAÇAMAK CEVAP TEPKİSİ

Mersin halkından gelen talep üzerine konuyu 29 Haziran 2023 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdım ve Sayın Bakanın cevaplandırması talebi ile yazılı soru önergesi verdim. Sayın Bakan yazılı soru önergeme tam 5 ay sonra ancak 29 Aralık 2023 tarihinde, ‘Mersin ve Adana ilimiz için ihtiyaç duyulan limanlarla ilgili etüt-proje çalışmalarım devam etmektedir’ şeklinde ‘kaçamak"’ bir cevap vermiştir. Bu cevap tatminkâr ve anlaşılır bir cevap değildir. Bu nedenle Sayın Bakana tekrar soruyorum.

 

LİMAN YATIRIM ADANA’YA MI KAYDI?

Bu bilgiler ışığında, Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı, Mersin konteyner limanının Adana'nın Yumurtalık İlçesine yapılacağını açıklamıştır. Mersin'de büyük tepkilere neden olan bu açıklama doğru mudur?

Bütün bu vaatlere ve verilen sözlere rağmen Mersin konteyner limanını Adana'nın Yumurtalık İlçesine mi yapmayı planlıyorsunuz? Konteyner Limanı'nın yapılması planlanan il konusunda her hangi bir karar mevcut mudur? Limanı hangi ile yapmayı planlıyorsunuz?

Mersin'in ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlaması planlanan bu önemli yatırımın Mersin'den alınarak Adana'ya kaydırılmasının başlıca sebepleri nelerdir? Ulaştırma ve Altyapı eski bakanı döneminde açıklanan bu kararı yeniden gözden geçirmeyi düşünüyor musunuz?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA