MTSO, kentin dış ticaretteki gücünü artırma hedefinde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO, kentin dış ticaretteki gücünü artırma hedefinde


 

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, firmaların günümüzün zor ekonomik koşullarından en güçlü şekilde çıkılabilmesinin adresi olarak dış ticareti gösterdi.

Haber Merkezi

 

Akdeniz İhracatçı Birlikleri ile birlikte hareket ederek tüm firmaları ihracata yönlendirme, ihracat yapanların ise potansiyelini artırmaya yönelik çalışma başlattıklarını belirten Çakır, “MTSO ve AKİB ile Birlikte İhracat” projesini Hayata geçirdiklerini söyledi. Projeye son başvuru tarihi 7 Şubat 2024 Çarşamba.

 

MTSO, KENTİN DIŞ TİCARETTEKİ GÜCÜNÜ ARTIRMA HEDEFİNDE

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) işbirliğinde bölgenin kalkınmasına ve üreticilerin yurtdışı pazarlara açılabilmelerine imkan sağlamak amacıyla, ihracata yeni başlayacak veya ihracat faaliyetlerini sürdüren ancak hedeflediği ihracat seviyesine henüz ulaşmamış firmalara yönelik olarak “MTSO ve AKİB ile Birlikte İhracat Projesi” hazırlandı. MTSO ve AKİB işbirliğinde yürütülecek projeye Mersin’de faaliyet gösteren firmalar katılabilecek olup başvurular 7 Şubat 2024 Çarşamba günü mesai bitimine kadar aşağıdaki link üzerinden gerçekleştirilebilecektir.

 

ÇAKIR: “DIŞ TİCARETTE FİRMALARA MENTORLUK YAPACAĞIZ”

Mentörlük ve üreticilerin yurtdışı pazarlara açılabilmesi odak alınarak hazırlanan projeyle ihracatın sistemli ve düzgün bir planla masa başında artırılması hedefleniyor. İhracatçı olsun olmasın Mersin’de faaliyet gösteren tüm firmaların katılımına açık olan projenin adımları şöyle: firmaların belirlenmesi, firmanın ürünü ve profili hakkında bilgilerin alınması, daha önce gerçekleştirilen ihracat deneyimi var ise buradaki eksiler ve artıların değerlendirilmesi, gtip bazlı hedef pazar seçimi, hedef pazardaki rakip ülkelerin analizi, hedef pazardaki ürüne yönelik özellikli durumlar var ise tespiti, hedef pazardaki gerekliliklerin ortaya konması ve hedef ülke gümrüğünde karşılaşılabilecek olası durumların tespiti, proje katılımcısı firmanın ürün kataloğu, internet sitesi, ihracat ile ilgilenen çalışanı, yabancı dil gibi konularda eksiklikleri var ise eksikliklerin giderilmesi için destek verilmesi, hedef pazardaki ithalatçının bulunması ve iletişime geçilmesi noktasında destek olunması. Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, firmaların artık ihracat düşünmeden büyümesinin mümkün olmadığını söyledi. Bu bakış açısıyla firmaları güçlendirip kent ekonomisine ivme kazandırma hedefiyle kurumlar arası işbirliğiyle yeni bir proje oluşturduklarını belirten Çakır, proje kapsamında verecekleri eğitimlerle, yönlendirmelerle, gösterecekleri hedef pazarlarla hem ihracat yapan firmalara hem de ihracata başlamak isteyen firmalara yol gösterip mentörlük yapacaklarını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA