Akkuyu işçileri yalnız değildir! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuyu işçileri yalnız değildir!


 

Mersin’de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’nde ortaya çıkan menenjit salgınında 2 işçinin hayatını kaybettiğini açıklanması ile yeniden sokağa inen Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, “Durumun boyutlarını gizleyen Akkuyu NGS ve inşaat firmaları, çalışma bakanlığı ellerimiz yakanızda. Akkuyu işçileri yalnız ve çaresiz değildir” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin’de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’nde ortaya çıkan menenjit salgınında hayatını kaybeden 2 işçinin açıklanmasından sonra herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekerken Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü, Silifke Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı.

Eylemde bir de basın açıklaması yapan TİP üyeleri, “Bizler bugün burada yakanızdayız sözünün sadece bir söz olmadığını, tüm gücümüzle, kararlılığımızla burada olduğumuzu bir kez daha tekrar ediyoruz. Akkuyu işçileri ölümle burun buruna iken susacağımızı, mücadelenin arkasını bırakacağımızı düşünenler bugün burada bir kez daha şahit olsun. İşçiler neredeyse, emek neredeyse biz oradayız. Türkiye İşçi Partisi oradadır.

 

“BİZLER O İŞÇİLERİN CANINI SİZLERİN ELİNE BIRAKMAYACAĞIZ!”

Akkuyu NGS tarafından yapılan açıklama İl Sağlık Müdürlüğü önünden sorduğumuz hesabın ardından geldi. Bu açıklama sorulan soruların cevabının olmadığı, gerçeklerin açıklanmadığı, adeta soranların, toplumun bilgi edinme hakkının hiçe sayıldığı geçiştirme açıklamasıdır.

Bizler o işçilerin canını sizlerin eline bırakmayacağız! Maske dahi verilmeyen işçilerin binlerce kişilik yemek kuyruklarında yağmur altında bekletildiğini biliyoruz. Tavanı çökmek üzere olan yatakhaneleri, işçileri üst üste yığarak yedirdiğiniz yemekleri biliyoruz. 1 senedir tek bir hijyen denetimi yapılmadığını, içişleri bakanlığının sahanın durumdan haberdar olmasına rağmen tek bir denetimde bulunmadığını biliyoruz. Su baskınlarıyla yüz yüze yaşayan işçilerin halini, elektrik panoların seller içinde yüzdüğünü biliyoruz. Sizler bunları saklamaya çalıştıkça bunların ardını bırakmayan, sizin yüzünüze vuran, halkı sizin karşınıza çıkaracak olan bizleriz!

 

“KAÇ İŞÇİNİN KANI ELLERİNİZE BULAŞTI TEK TEK ORTAYA ÇIKACAK”

Bu hastanede kaç işçi menenjit virüsüyle mücadele ediyor, kaç işçiyi tıp fakültesine sevk ettiniz, kaç işçinin kanı ellerinize bulaştı tek tek ortaya çıkacak. Aylar önce yemekle zehirlediğiniz işçilerin hesabını da, virüs karşısında bir antibiyotik verip yolladığınız işçilerin de hesabını tek tek vereceksiniz. Sorulara cevap veremeyen sağlık bakanlığı, durumun boyutlarını gizleyen Akkuyu NGS ve inşaat firmaları, çalışma bakanlığı ellerimiz yakanızda. Akkuyu işçileri yalnız ve çaresiz değildir. Sonuna kadar işçi neredeyse emekçi neredeyse oradayız. Hodri meydan” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA