CHP kaynıyor, Seçer sessiz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP kaynıyor, Seçer sessiz!


 

CHP’nin Mersin’de aday belirleme sürecinin Ali Mahir Başarır ile Veli Ağbaba üzerinden eş- dost- akraba yakınlığı ile belirlendiği iddiaları sansasyona neden olurken Büyükşehir adayı Vahap Seçer’in sessizliği dikkat çekiyor. Sessizliğin nedeninin meclis üyeliği pazarlıkları olduğu öne sürülüyor.

Hediye Eroğlu

 

CHP’de Mersin Büyükşehir Belediye başkan adayı belli oldu ama ancak bitmeyen bir kavga başladı.

Mersin’de aday belirleme sürecinin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile Malatya Milletvekili Veli Ağbaba üzerinden eş- dost- akraba yakınlığı ile belirlendiği iddiaları sansasyona neden oldu.

Tarsus, Yenişehir ve Mezitli belediye başkan adaylarının açıklanması kentte deprem etkisi yarattı. Ali Mahir Başarır ve Veli Ağbaba’nın belirlediği eş-dostun adaylaştırılması kentte isyana neden oldu. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve daha önceki Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, CHP’den istifa etti. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise CHP ilçe örgütü ve Mezitli halkından kendisine sahip çıkmasını istedi.

 

ÖN SEÇİM TEPKİSİ!

Ancak parti adeta kaynayan kazana dönüşken Başarır’ın tepki çeken aday belirleme sürecine ilişkin, “Parti tabanı ön seçim istemedi” yönündeki açıklamaları tansiyonu yükseltti. CHP’liler özellikle sosyal medyadan yaşananlara ateş püskürdü. 

 

VAHAP SEÇER NEDEN SESSİZ?

Veli Ağbaba’nın ve Ali Mahir Başarır’ın bu müdahaleleri Mersin’de CHP’ye büyükşehiri kaybettirebileceği endişesi gündeme gelirken Büyükşehir adayı Vahap Seçer’in sessizliği dikkat çekiyor.

 

SESSİZLİĞİN NEDENİ MECLİS ÜYELİĞİ PAZARLIĞI MI?

Hali hazırda CHP’de aday belirlenmeyen Toroslar ve Akdeniz için DEM Parti ile yapılan görüşmeler sürerken meclis üyeliği pazarlıkları da devam ediyor. Partinin önde gelen isimleri başta olmak üzere meclis üyeliği için çok sayıda başvuru alındığı öğrenilirken Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer ile mevcut ilçe belediye başkan adaylarının seçilmeleri halinde meclislerde sıkıntı yaşamamak için kendi belirledikleri isimleri listelere aldırmaya çalışıldığı, bu nedenle öne çıkan kavgalara çok dahil olmadan süreci götürmeye çalıştığı öne sürülüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA