Anamur direndi mermer ocağı durduruldu! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur direndi mermer ocağı durduruldu!


 

Mersin’in Anamur ilçesi Korucuk Köyü’nde açılması planlanan mermer ocağı ile ilgili olarak Mersin Valiliği tarafından verilen “ÇED gerekli değildir” kararına karşı açılan dava kapsamında Mersin 2. İdare Mahkemesi’nde açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Maden ve mermer ocakları ile başı dertte olan Mersin’in Anamur ilçesinde çevreci mücadele kazanımlarla devam ediyor.

Son olarak Korucuk Köyü’nde Lion Madencilik tarafından açılmak istenen mermer ocağı ile ilgili olarak Mersin Valiliği tarafından verilen “ÇED gerekli değildir” kararına karşı açılan dava kapsamında Mersin 2. İdare Mahkemesi’nde açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), Korucuk ve Ovabaşı Köyleri muhtarları tarafından açılan davada; tescil edilen arkeolojik kalıntılara yaklaşık 500 metre mesafedeki ruhsat sahasında ısrarla mermer ocağı açmak isteyen şirket engellenmiş oldu.

 

DAVA AÇTILAR KAZANDILAR

Lion Madencilik tarafından açılmak istenen mermer ocağı için Mersin Valiliği’nce “ÇED Gerekli Değildir” kararı verildi. Bunu üzerine Korucuk halkı hukuk mücadelesi başlattı. Yargı mücadelesi kazanıldı ama şirket vazgeçmedi! Valilik ve Lion Madencilik kararı temyiz etmek için dosyayı Danıştay’a taşıdı.

Ancak Danıştay 6. Dairesinde görülen davada ÇED gerekli değildir kararı onanarak, Anamur’a mermer ocağı alçak isteyen şirkete bir kez daha geçit verilmedi.

Danıştay 6. Dairesi, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle iptali istenen mahkeme karanının usule uygun olduğuna hükmederek, Anamur adına sevindirici bir karara imza atmış oldu.

 

KAPIDAN KOVULAN ŞİRKET BACADAN GİRMEYE ÇALIŞIYOR

Anamur Çevre Platformu, “Mermer ocağı istemiyoruz, mücadele kararlıyız” dese de Korucuk’ta tescil edilen arkeolojik kalıntılara yaklaşık 500 metre mesafedeki ruhsat sahasında ısrarla mermer ocağı açmak isteyen şirket adeta her yolu denedi.

Danıştay’dan çıkan kararı önceden öğrenerek son olarak “ÇED Olumlu” kararı almak için tekrar hareket geçen firma geçtiğimiz aylarda yörede halkı bilgilendirme toplantısı düzenledi ancak yöre halkının tepki göstermesi ve protestosu ile karşılaştı.

Protesto ve mücadeleler sonrası Mersin 2. İdare Mahkemesi’nde açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA