Kavga çok siyaset yok! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kavga çok siyaset yok!


 

Mersin’de yerel seçim öncesi siyasetten çok kavga öne çıkıyor! CHP kendi içinde adeta birbirine düşerken, Akdeniz’de düşük bir katılımla ön seçim yapan DEM Parti ile pazarlık sürüyor. Cumhur İttifakı’nda ise Serdar Soydan’ın sessizliğini koruması eleştiri konusu oluyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de 31 Mart yerel seçimlerine 2,5 ay gibi kısa bir süre kala siyasetteki belirsizlikler ve kavgalar nedeniyle tartışmalı günler yaşanıyor.

 

CHP’DE KAVGA BÜYÜYOR

CHP’de en alt kademedeki teşkilat yapılanmasından en üst seviyede milletvekili ve hatta genel merkez nezdinde yaşana kavgalar kamuoyu gündemini meşgul etmeye devam ediyor.

İlçe belediye başkan adaylarının parti içinde bölünmüş gruplarca belirlenmesi beraberinde istifa ve bağımsız adayları getirirken, sertleşen hesaplaşmalar partiye kan kaybettiriyor.

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’dan Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’a, Milletvekili H. Ufuk Çakır’dan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e hemen hemen partideki tüm isimlerin birbirine girdiği CHP’de özellikle meclis üyeliği belirlenmesi sürecinde de kavganın büyüyerek devam etmesi bekleniyor.

 

DEM PARTİ’DEN DÜŞÜK KATILIMLI ÖN SEÇİM

Mersin’de gözler bir yandan da DEM Parti ile yapılacak işbirliğinde. CHP’nin Toroslar ve Akdeniz’de aday çıkarmayarak Büyükşehir üzerinden anlaşmaya çalıştığı DEM Parti ise aday belirleme sürecini devam ettiriyor.

Akdeniz ilçesinde 2019 yerel seçimlerinde 43 bini aşkın oy kullanılan DEM Parti’nin haftasonu Akdeniz ilçesindeki adayını belirlemek için yaptığı ön seçimi bin 500 gibi düşük bir katılımla gerçekleştirmesi eleştiri konusu oldu. Ön seçim sonucu DEM Parti’nin Akdeniz’de eş başkan adayları Hoşyar Sarıyıldız ile Nuriye Arslan oldu.

 

SERDAR SOYDAN ORTADA YOK!

Son 20 yıldır sadece geçen dönem Burhanettin Kocamaz’ın kazanması ile Mersin’i alabilen Cumhur İttifakı’nda gözler MHP’li aday Serdar Soydan’da. MHP için Büyükşehir’in geri kazanılması büyük önem taşırken Soydan’ın isminin açıklanmasının üzerinden günler geçmesine rağmen sahaya inmeyerek çalışmalara başlamaması eleştirilere neden oluyor. 

MHP’nin hali hazırda kalesi olan Toroslar, Tarsus, Çamlıyayla, Erdemli, Silifke, Anamur, Gülnar, Bozyazı ve Mut ilçelerinde adaylarını açıklarken Mezitli ve Yenişehir’i açıklamayarak AKP’ye bırakıldığı öne sürülmüştü.

 

AKP ADAYLARINI AÇIKLAYAMADI

Kentte son seçimlerde birinci parti çıkan AKP’de ise gözler Akdeniz ve Aydıncık belediye başkan adaylarında. AKP’nin Mezitli ve Yenişehir’de de aday çıkarması beklenirken geciken isim açıklama süreci partinin kan kaybetmesine neden oluyor.

Cumhur İttifakı’nın adayı olarak MHP’li Serdar Soydan’ı destekleme çalışmaları için ise AKP’de ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor.

 

İYİ PARTİ SESSİZ

Seçimlere bağımsız gireceğini açıklayan İYİ Parti ise şu ana kadar henüz Mersin Büyükşehir adayını açıklamadı. Sık sık Milletvekili Burhanettin Kocamaz’ın adaylık için adı geçse de bu iddiada geçtiğimiz günlerde yalanlandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA