Gafil avlanmamamız lazım! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gafil avlanmamamız lazım!


 

Tarsus Üniversitesi kurma çalışmaları başladı. Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Tarsus Üniversitesi’ni kurmakla görevlendirildi. Çamsarı, “Tarsus Üniversitesi’nin temelini biz atacağız. Tarsus’a bir anda 3-5 bin öğrenci gidebilir. Gafil avlanmamamız lazım” dedi.

KIYMET GÖKÇE 

Tarsusluların yıllardır özlemle beklediği üniversite hayali gerçek oldu. Tarsus’a birçok fakülteden oluşan bir üniversite kurulacak. MEÜ’ye bağlı Tarsus Meslek Yüksekokulu fakülteye dönüştürülürken, MEÜ’nün bazı fakültelerinin de Tarsus Üniversitesi bünyesine dahil olması gündemde. Tarsus’taki üniversiteyi kurma çalışmalarının başına ise MEÜ Rektörü Prof. Çamsarı getirildi.

“TARSUS’A 3-5 BİN ÖĞRENCİ BİR ANDA GİDEBİLİR. GAFİL AVLANMAMAMIZ LAZIM”
Çamsarı, İHA muhabirine açıklama yaparak, Tarsus Üniversitesi’nin kurulma çalışmalarını anlattı. “Şu anda Tarsus Üniversitesi’ni kuruyoruz. Sayın Bakanımızın talimatıyla beni de kurucu olarak görevlendirdiler” diyen Çamsarı, böylece Tarsuslulara verdiği ‘yeni fakülte, yeni bölüm’ sözünü de tutmuş olduğunu söyledi. Üniversitenin kurulmasıyla Tarsus’ta yeni fakülteler açılacağını belirten Çamsarı, daha önce Tarsus’a açacakları Uzay ve Havacılık Fakültesi’ni bu nedenle Mersin’e aldıklarını bildirdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve hükümetin, Tarsus Üniversitesi bünyesinde açılacak yeni fakülteleri değerlendirdiğini dile getiren Çamsarı, “Tarsus’a ciddi bir fakülte sayısı ve yoğunluğu olacak. Çok fazla öğrenci gidecek. Altyapı ve kapasite açısından da yakında oradaki yerel dinamiklerle görüşeceğim. Gafil avlanmamamız lazım. 3-5 bin öğrenci bir anda gidebilir, bizden okul alma ihtimalleri var çünkü. Tarsus’ta zaten görüşmeler devam ediyor. Ben onlardan yeni okul taşındığında da inşaatı beklemeyecek boş binalar bulmalarını isteyeceğim. Çünkü buradan büyük ihtimalle okul aktarılacak, yani Mersin Üniversitesi bölünecek. Tarsus’ta bu kapasite var. Eğer buradan bir tane hazır okulu alırlarsa yarın oraya bir günde bin öğrenci gidecek. Bu çerçevede Tarsus’ta yapacağım toplantıda, kampüsün yolu, oradaki bina kapasitesi, etraf güvenliği gibi konularda hazırlıklı olmalarını isteyeceğim” diye konuştu.

“TARSUS ÜNİVERSİTESİ’NİN TEMELİNİ BİZ ATACAĞIZ”
Tarsuslulara verdiği ‘yeni fakülte’ sözünü anımsatan Rektör Çamsarı, “Bu sözümüzü de tutmuş olduk. Tarsus’a biz yeni fakülte, yeni bölüm kazandırıyoruz. Bir-iki değil daha fazla okul Tarsus’a gidebilir. MEÜ’den de alınabilir, yeni de kurulabilir. Zaten orada üniversite kurulması için en az üç tane fakülte olması lazım. Oradaki yüksekokul fakülte olacak, buradan okul alınacak, yenisi kurulacak. Dolayısıyla önümüzdeki 5-6 ay içinde Tarsus’ta ciddi bir hareket olacak. Resmi Gazete’de yayınlandı. İnşallah Tarsus da bu altyapıyı kurar bir an önce kaldırır” ifadelerini kullandı.
Tarsus Üniversitesi’nin kurucusu olarak çalışmalarına devam ettiğini, teknik altyapıdan akademik personele kadar yoğun bir araştırma içine girdiğini aktaran Prof. Çamsarı, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz teknik altyapı açısından ne gerekiyorsa o yönde çalışma yapıyoruz. Yeni üniversiteye alınacak personel, genel sekreter atanması, açılacak fakülteye hoca bulunması gibi çalışmaları biz belli bir noktaya getireceğiz. Bu çalışmaların ardından ilan çıkacak ve hocalardan başvuru olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu başvurular arasından birini Tarsus Üniversitesi’ne kalıcı kurucu ilk rektör olarak atayacak. Biz çekileceğiz oradan. Böyle bir ana üniversite oluyor Mersin Üniversitesi. Temeli biz atmış olacağız, tabi ki istişareyle ve siyasi iradenin, YÖK’ün uygun gördüğü şekilde. Bu gidişatın da sağlıklı yürümesi için elimizden geleni yapıyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA