Havalı Silahlar Federasyon Kupası Mersin’de başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Havalı Silahlar Federasyon Kupası Mersin’de başladı


 

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nun 2024 yılı faaliyet programında yer alan "Havalı Silahlar Federasyon Kupası" yarışları Mersin’in Erdemli ilçesindeki atış poligonunda başladı. Yarışmalara yurt genelinden 560 sporcu katıldı.

Hüseyin Yıldız

 

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Havalı ve Ateşli Silahlar As Başkanı Kadri Akgün, federasyon kupası yarışmasına yurt genelinden 560 sporcunun katıldığını, yarışmada dereceye girenlerin Atıcılık Milli Takımına alınacağını ve mart ayında Macaristan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılacağını belirterek, burada Paris Olimpiyatları için kota alınabileceğini söyledi. Akgün, "Bu yarışma 2024 yılının ilk yarışması. Özellikle genç sporcularımızın atıcılık sporuna ilgisi çok büyük. Yarışmaya yurt genelinden havalı tüfek ve tabanca dalında 560 sporcumuz katıldı. Bu yılın ilk müsabakası bizim için çok önemli. Bizim olimpik takımımız var, onun üzerinde de atışlarda yurt dışı baraj puanlarını geçenler arasından mart ayında Macaristan da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için milli takım sporcuları seçeceğiz ve Avrupa Şampiyonası'na göndereceğiz. Avrupa Şampiyonası'nın önemi, olimpiyatlar için kota vermiş olmasıdır. Bizim amacımız olimpik takımın yanına birkaç sporcunun daha eklenmesidir. Tahminimce Avrupa Şampiyonası'ndan 1-2 kota alabiliriz diye düşünüyorum. Bugün havalı tüfek atışlarında büyük erkekler, genç erkekler, genç erkekler takım, büyük kadınlar, genç bayanlar ve genç bayanlar takım yarışmaları tamamlandı" diye konuştu. 15 Ocak Pazartesi günü sona erecek yarışmalardan çıkan ilk sonuçlar şöyle: Büyük erkekler tüfek ferdi yarışlarında birinciliği Ankara TSK spordan Mert Nalbant elde etti. Genç erkeklerde birinciliği Mersin Dikeç Spor’dan Ahmet Kenan Ergin aldı. Genç erkekler tüfekte birinciliği takım halinde yine Mersin Dikeç Spor Kulübü elde etti. Büyük kadınlar tüfek ferdi yarışmasında birinciliği Diyarbakır Tenis Atıcılık Spor'dan Esin Akgün göğüsledi. Genç bayanlar tüfek ferdi yarışların birinciliğinde Kütahya Gençlik Spor’dan Hatice Yel zafere ulaştı. Takım halinde birinciliği ise Kütahya Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü elde etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA