Plastik Sanatlar Topluluğu’ndan ’Sempozyum’ Sergisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Plastik Sanatlar Topluluğu’ndan ’Sempozyum’ Sergisi


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Plastik Sanatlar Topluluğu tarafından, “I. Plastik Sanatlar Sempozyumu” kapsamında üretilen eserler, Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde sergilendi.

Haber Merkezi

Hasta ve hasta yakınlarını sanatla buluşturmak, onlara farklı bir atmosfer sunmak amacıyla düzenlenen sempozyumda, tuval üzerine çeşitli boyutlarda toplam 100 eser üretildi.
Plastik Sanatlar Topluluğu öğrencileri ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin farklı bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler tarafından üretilen resimlerin yer aldığı serginin açılışı, törenle yapıldı. Serginin açılışı; Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Kaya, Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Hakan Arslan, Plastik Sanatlar Topluluğu Danışmanı Prof. Nurseren Tor, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce, hastane çalışanları ve eser sahibi öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ’NE, MÜZE VE SANAT GALERİSİ
Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Çamsarı, bölgenin en büyük fiziksel altyapısına sahip hastanelerden biri olan Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bir müze ve sanat galerisi olma potansiyeline sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hastanemizin her köşesinde benzer şeyler yapılması için uğraşmamız gerektiğine inanıyorum. Sadece resim değil, tıbbi malzemelerin ya da bölümler hakkında bilgi veren bir takım materyallerin sergilenmesi ve müze gibi alanların oluşturulmasının, hastanemizde tedavi olan hastalar için bir moral ve motivasyon aracı olacağı kanısındayım. Sergiye emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
Açılışın ardından sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Çamsarı ve beraberindekiler, Topluluk Danışmanı Prof. Nurseren Tor başta olmak üzere eser sahiplerinden bilgi aldı. Serginin sonunda tüm eser sahiplerine Rektör Prof. Dr. Çamsarı tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
2015 yılının Şubat ayında başlayan I. Plastik Sanatlar Sempozyumu, Temmuz ayına kadar sürdü. Üretim aşaması hastane binasında gerçekleşen resimler, serginin ardından hastanenin farklı bölümlerindeki duvarlarda yerini alacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA