Başkan Gültak’tan TOKİ ve kentsel dönüşüm müjdesi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Gültak’tan TOKİ ve kentsel dönüşüm müjdesi


 

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, depremleri engellemenin mümkün olmadığını, ancak eğitim ve teknolojiyle evlerin tabut ve mezar olmasının engellenebileceğini vurguladı.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, İletişim Başkanlığı ile ortak düzenledikleri 'İHA-1 Ticari Pilot Lisansı' eğitimi sertifika töreninde, kentsel dönüşüme yönelik yeni projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Akdeniz’e ilk kez kazandırdıkları Etüt Merkezi ile ve gençleri üniversite sınavına hazırladıklarını, kültür ve sanat evlerinde de kadınlara ve gençlere meslek ve beceri kazandırdıklarını anlatan Başkan Gültak; “Amacımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin muasır medeniyetler doğrultusunda kalıcı olmasını sağlamak. Buna da sadece söylemekle olmuyor. İcraatla, eğitimle ve bilimsel çalışmalarla oluyor. Akdeniz’de barışı, kardeşliği ve huzuru sağladık. Akdeniz’in gençleri ve kadınlarının elinden tutarak onların ufkunu açtık. Geçen sene sayısal Türkiye 496’ncısı Akdeniz’den çıktı. Bu sene LGS bölge birincisi Akdeniz’den çıktı. 72 yaşındaki ablamız kültür evimizde okuma yazma öğrendi. Akdeniz’de bunun gibi daha birçok hayat hikâyesi var” ifadelerini kullandı.

 

“YENİDEN KAZANACAĞIMDAN ŞÜPHEM YOK”

Ne Mersin’in ne de halen Akdeniz’in layık olduğu yerde olmadığını sözlerine ekleyen Başkan Gültak; Cumhur İttifakı olarak Mart ayında yapılacak yerel seçimler sonucunda hem Mersin hem Akdeniz’i kazanacaklarına inandıklarını da vurguladı; “Önce Akdeniz’i daha iyi yerlere getireceğiz. Sonrasında da inşallah Büyükşehir’i de kazanarak Mersin’in kaderini değiştireceğiz” diye konuştu.

 

“SAĞLIKLI VE SAĞLAM EVLER YAPARSAK TABUT DEĞİL MUTLU YUVALARA DÖNÜŞÜRLER”

Başkan Gültak açıklamasında, "Dün yine biliyorsunuz Samandağ'da 4.2 şiddetinde bir deprem oldu. Demek ki depremler olacak, oluyor. Bunu engelleyebilir miyiz? Hayır. Peki ne yapmamız lazım? Neyi engelleyebiliriz? Oturduğumuz evlerin tabut ve mezar olmasını engelleyebiliriz. Nasıl? Eğitimle, teknolojiyle yaparız. Sağlıklı ve sağlam evler yaparsak tabut değil mutlu yuvalara dönüşürler" ifadelerine yer verdi.

 

"BARIŞ MAHALLESİ'NDE HAZİRAN-TEMMUZ GİBİ 500 KONUT BİTİYOR"

Kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem verdiklerine değinen Başkan Gültak, "Biz ilk geldiğimiz günden beri kentsel dönüşüm dedik. Demekle bırakmadık. Çay Mahallesi'nde 500 yüz konut bitirdik. Oturuyor insanlarımız. Barış Mahallesi'nde de haziran-temmuz gibi 500 konut bitiyor. İnşallah şu an karşınızda aday adayı ama aynı zamanda Akdeniz Belediye Belediye Başkanı olarak konuşuyorum. Aday olup seçim alacağımdan da hiçbir şüphem yok. Turgutreis, Barış, Bahçe ve Çay mahallesindeki TOKİ müjdelerini de buradan sizlere vermek istiyorum" şeklinde konuştu.

 

"AKDENİZ'İN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ KAÇAK YAPI"

Kentsel dönüşümle alakalı olarak yeni uygulama projelerinin çoğunu TOKİ'ye vererek kabul ettirdiklerini kaydeden Gültak, "İnşallah seçildikten sonra da bu projeleri uygulayacağız. Mersin'in ve Akdeniz'in en büyük sorunlarından biri bu. Kaçak yapı. Bu insanları mağdur etmeden, yerinde bu şehri dönüştürmezsek Mersin'e yeni yeşil alanlar, yeni yollar yapamayız, otopark sorununu çözemeyiz. O yüzden kentsel dönüşüm çok önemli. Biz de projelerimizin başında bunları gerçekleştirdik" diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA