Şair ve yazarlar Anneler Günü’nü piknik ile kutladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şair ve yazarlar Anneler Günü’nü piknik ile kutladı


 

Mersin Yazarlar Derneği (MYD) üyeleri, şair dostları, kardeş Kırşehir Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Anneler Günü’nü piknikte kutladı.

Haber Merkezi

Erdemli-Öküzlü Ören alanında gerçekleşen piknik, tarihi antik kalıntılar arasında yapıldı. Pikniğe; Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da katıldı. Grup, sabah kahvaltısının ardından tarihi ören yerini gezdi. 
Ardından şairler Anneler Günü’ne atfen şiirlerini okurken, Aşkı Mahrumi ve Solist Mustafa Kürklü’nün sazlı sözlü türküleri ve oyun havaları eşliğinde eğlenildi.

“TARİHİ MEKANLARIMIZI TANITIYORUZ”
Anneler Günü’nü kutlayan MYD Başkanı Rüştü Aydın, tarihi bir mekânda piknik yapmaktaki amaçlarını şöyle açıkladı: “Roma dönemlerine ait tarihi kalıntıların bulunduğu ‘Öküzlü Ören Yeri’ olarak bilinen bu güzel mekânda piknik yapmaktaki amacımız, öncelikle yöremizin tarihi eserlerini tanıtmaktır. Tabiri caizse ayak basmamış yerlerden birisi olan ‘Öküzlü Ören Yeri’nde etkinlik yaparak, şair gazeteci ve yazar dostlarımızın; doğası ile birilikte muhteşem güzel olan bu yerden ilham almasını sağlamaya çalıştık” dedi. 

“ÇOK GÜZEL BİR AMACA HİZMET EDİLİYOR”
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da, Anneler Günü’nü kutlayarak, kültür çalışmalarına önem verdiklerini belirterek, Erdemli’nin; tarihi, doğası ve denizi ile ülkenin cennet köşelerinden biri olduğunu söyledi. Tollu, “Bu güzel yurt köşemizin tanıtılmasında sizlere de, katkı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi. 
19 Mayıs 2016 günü Erdemlili şair ve yazarlar ile birlikte MYD üyelerinin de katılacağı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Günü’nde bir araya gelerek; Erdemli Kültür Merkezi’nde yapılacak olan etkinlik ile ilgili de bilgi veren Tollu, milli ve manevi değerlerin yaşatılacağı etkinliğe tüm halkı davet etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA