Kız öğrencilere kadın sağlığı konferansı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kız öğrencilere kadın sağlığı konferansı


 

Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Uygulama ve Araştırma Merkezi (MERKAM) tarafından, Çiftlikköy Kampüsü’nde bulunan Kız Öğrenci Yurdu’nda ’Kadın Sağlığı’ konulu bir konferans düzenlendi.

Haber Merkezi

Konferans; Sağlık Yüksekokulu öğretim elemanları aynı zamanda MERKAM yönetim kurulu üyeleri Öğr. Gör. Asiye Uzel ve Öğr. Gör. Tuba Güner Emül tarafından verildi.
MERKAM yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda kız öğrencinin katılımıyla gerçekleşen konferansta, genç kızların üreme sağlığı sorunları, 15-24 yaş gurubunda kadın sağlığının temel taşlarını atılırken yapılan ihmaller, üreme sağlığını sürdürebilmek için dikkat edilmesi gereken konular üzerinde duruldu.

KADIN SAĞLIĞI GÖZARDI EDİLİYOR
Öğr. Gör. Asiye Uzel konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Geleneksel olarak kadın sağlığı hizmetleri kadınların üreme çağlarında özellikle kontrasepsiyon ve güvenli/sağlıklı doğuma odaklanmıştır. Bu yaklaşım ana-çocuk sağlığı sorunlarının yoğun, ölüm oranlarının yüksek olduğu bölgelere uygun bir yaklaşımdır. Ancak bu milyonlarca genç kadının sağlık ihtiyaçlarının göz ardı edildiği anlamına da gelmektedir. Kadın sağlığındaki çağdaş yaklaşım, yaşam boyu, bütün yaş gruplarını ve etkileyici bütün faktörleri göz önüne alan kapsamlı bir yaklaşımdır. 15-24 yaşlar arası 'gençlik dönemleri', kadın sağlığının temel taşlarının atıldığı dönemdir."

CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLARA DİKKAT 
Kadın ve erkeklerdeki sağlık ve hastalık örüntülerinin belirgin farklılıklar gösterdiğine, kadınların beklenen yaşam umudunun daha fazla olduğuna dikkat çeken Öğr. Gör. Uzel, "Ancak üremeye ilişkin hastalıkların sonuçları iki cinsiyet arasında oldukça eşitsiz olarak dağılmaktadır. Gebelik ve doğuma bağlı sağlık sorunlarını sadece kadınlar yaşamaktadır. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların çoğu kadınlarda daha ciddi sonuçlara yol açmaktadır. İnfertilite her iki cinsiyet için de sorun olmasına rağmen, pek çok toplumda sosyal ve psikolojik sonuçlarını kadınlar yüklenmektedir. Kadındaki üreme sağlığı yükü erkeğin yükünün 3 katıdır" diye konuştu.
Konferans sonunda öğrencilerin soruları yanıtlandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA