‘10 yıla kalmaz üretici bulamayacağız’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘10 yıla kalmaz üretici bulamayacağız’


 

Ziraat Odası’nı ziyaret ederek üreticinin sesi olan CHP’li Milletvekili Talat Dinçer, “Burada felaket tellallığı yapmak istemiyorum ancak bir gerçek var; Tarım politikaları böyle devam ederse 10 yıla kalmaz üretici bulamayacağız” dedi.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mersin Akdeniz Ziraat Odası'na gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tarım krizine dikkat çekti.

Dinçer, “Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz, yüksek maliyetler ve yetersiz destekler nedeniyle zor durumda. Bu sorunların çözülmesi için acil eylemler gerekiyor, Tarım, gıda güvenliğimizin temelini oluşturuyor ve ekonomik istikrarımız için de hayati bir sektör” diyerek, tarım sektöründeki mevcut sıkıntılara dikkat çekti.

 

TARIM BAKANLIĞI BELEDİYELERİMİZİN PROJELERİNİN ÖRNEK ALMALI

Dinçer, Devletin acil planlama yapması, ihracatı teşvik etmesi ve markalaşma/reklam konusunda somut adımlar atması gerektiği belirtildi ayrıca Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin tarım ve hayvancılık projelerinin Tarım Bakanlığı tarafından örnek alınması gerektiğine dikkat çekildi.

 

ENDÜSTRİYEL DÖNÜŞÜM ZORUNLULUĞU

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, tarım ürünlerinin endüstriyel ürünlere dönüştürülmesi ve bu sürecin devlet tarafından desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Ülkemizin geleceği için, çiftçilerimizin ve üreticilerimizin sorunlarını görmezden gelmemeli ve çözüm üretmelidir.” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

ÇİFTÇİNİN ÜRÜNLERİ TARLADA KALDI

Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, çiftçinin ürünlerinin tarlada kaldığı, para etmediği, üreticinin kredi borcu altında ezildiğine dikkat çekti. Girdi maliyetleri yüksek oranda artmasına rağmen üretici, bu farkı ürüne yansıtamadığına vurgu yapan Oda başkanı Yılmaz, “Çiftçiye çok acil olarak 3 yıl ertelemeli faizsiz kredi desteği verilmeli. Mazot, gübre, ilaç vb. ürün bazlı destekler artırılmalı. İhracatın önü mutlaka açılmalı” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA