Mersin Büyükşehir Meclisi toplanıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Büyükşehir Meclisi toplanıyor


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024’ün ilk meclis toplantısına hazırlanıyor. 9 Ocak günü yapılacak toplantıda her zaman olduğu gibi imar planı değişikleri ön çıkarken, Denetim Komisyonu’na gizli oylama ile üye seçimi yapılacak. Ayrıca toplantıda MESKİ 550 milyonluk dev kredi için yetki isteyecek!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşimi, 9 Ocak günü Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

İlk olarak birimlerden gelen 15 konunu görüşüleceği toplantıda Mersin Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu’na gizli oylama ile üye seçimi yapılacak.

Ayrıca Mersin’de yaşayan özel gereksinimli bireylere ilişkin olarak Belediye ile ZİÇEV Mersin Şubesi arasında iş birliği protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili konu görüşülecek.

Meclis, Belediye Kadın Konuk Evi hizmetinden yararlanan her bir kadın için günlük 60 TL, her çocuk için günlük 30 TL olan harçlık miktarlarının belirlenmesi ile ilgili konuyu görüşecek.

Toplantıda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ulusal ve Uluslararası Kurum ve Kuruluşların yayınlayacağı 2024 yılı teklif çağrılarından faydalanabilmesi amacıyla; hazırlanacak hibe projelerinin başvurusunun yapılması, projelerin hibe almaya hak kazanması durumunda yürütülmesi, yürütülmesi için gerekli ise eş finansman sağlanması ve dış paydaşlar ile ortaklık kurulması için Belediyemizi temsilen ilgili belgelerin imzalanmasında Büyükşehir Belediye Başkanı'na yetki verilmesi ile ilgili konu da görüşülecek.

Meclis; Ticari Plakalı Araç (T, M, S, H ve C) Yönetmeliklerinin revizesi ile ilgili konunun görüşülmesi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Görev Yetki Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğin “Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı” bölümünde değişiklik yapılması ile ilgili konunun görüşülmesi ile devam edecek.

Ayrıca  Mersin İli Tarımsal Faaliyetleri Yayma, Geliştirme ve Destekleme Projesi kapsamında üreticilere destek verilmesi ile ilgili konu, eğitimin niteliğini arttırmak, eğitimin hizmetlerini geliştirmek, yaygınlaştırmak amacıyla eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle ilgili üniversiteler ile protokol imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı’na verilmesi ile ilgili konularda görüşmeler arasında yer alacak.

Ayrıca Mersin sınırları dahilinde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine belediye tarafından verilen nakdi katkıdan faydalanmayan diğer spor kulüplerine nakdi katkı verilmesi ile ilgili konu da görüşülecek.


GÜNDEM HER ZAMAN Kİ GİBİ AĞIRLIKLI OLARAK İMAR PLANLARI

Meclis, Silifke İlçesi, Pazarkaşı Mahallesi, 163 Ada, muhtelif no'lu parsellere ilişkin Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 14.11.2023 tarih ve 570 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği teklifine askı ilan süresinde gelen 26 adet itirazı da değerlendirecek.

Daha sonra Tarsus İlçesi, Mithatpaşa Mahallesi 2724 ada 1 ve 2 parsel numaralı taşınmazların “Sanayi Alanı” olarak işaretlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili konunun görüşülecek.

Ayrıca yine Tarsus İlçesi sınırları içerisinde muhtelif mahallelerde trafo alanı işaretlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili konu da karara bağlanacak.

Meclis, Yenişehir Belediye Meclisi’nin 04.12.2023 tarih ve 210 sayılı kararı doğrultusunda; Yenişehir İlçesi, Bahçe Mahallesi 11125 ada 83 parsel numaralı taşınmaza ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili konunun görüşülmesi ile devam edecek.

 

DAVULTEPE’YE TURİZM ALANI GELİYOR!

Meclis Mezitli İlçesi, Davultepe Mahallesi 538 ada 1 ve 2 parsel numaralı taşınmazların “Ticaret + Turizm Alanı” olarak işaretlenmesine yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili konunun görüşülmesi ile sürecek.

Birimlerden gelen son konu ise Akdeniz Belediye Meclisi'nin 06.11.2023 tarih ve 114 sayılı kararı ile kabul edilen "Akdeniz İlçesi, Karacailyas-Emek Mahalleleri 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı" ile ilgili konu olacak.

 

TOPLANTI HAL KOMPLEKSİ’NİN TEMİNAT MİKTARI BELLİ OLACAK

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı, komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesi ile devam edecek.

Bu kapsamda ilk olarak belediyeye bağlı Toptancı Hal Kompleksleri içerisinde faaliyet gösteren meslek mensubu esnaflardan 2024 yılında alınacak olan teminat miktarının belirlenmesi ile ilgili, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konu görüşülecek.

 

MESKİ DEV KREDİ İÇİN MESAİDE

Son olarak MESKİ Genel Müdürlüğünün İller Bankası A.Ş.’den kullanacağı, Genel Kurul tarafından kabul edilen halihazırdaki stratejik plan ve yıllık yatırım programları ile bölgenin kalkınmasını temini kapsamındaki işler için olmak üzere faiz hariç 550 milyon TL gayri nakdi kredi kullanılması ile ilgili konu görüşülecek. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesinin Hazine ve Maliye Bakanlığı ve/veya banka tarafından dağıtılan yasal paylarının mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesi ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için Başkan Vahap Seçer’e yetki verilmesi ile ilgili konu görüşmesi yapılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA