Temiz, sağlıklı ve yaşanabilir Mersin için çalışmalar devam ediyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Temiz, sağlıklı ve yaşanabilir Mersin için çalışmalar devam ediyor


 

Akdeniz Belediyesi, vatandaşlara temiz, sağlıklı yaşam ve nezih bir kent sunabilmek amacıyla personel ve araç gereç bakımından güçlendirdiği saha ekipleri sayesinde 65 mahallede 7/24 esasına göre temizlik hizmeti sunuyor.

Haber Merkezi

 

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bir yandan ilçeye bağlı 65 mahallede tonlarca çöp, moloz, inşaat, mobilya ve bitki atıklarını toplayıp ilçeden çıkarırken, ilçe genelinde kurulan semt pazarlarını da düzenli şekilde temizleyip yıkıyor, yüzlerce sokağa konulan binlerce çöp konteynırını ilaçlı ve tazyikli su ile yıkayıp koku ve sinek oluşumunun önüne geçiyor.

 

SEMT PAZARLARINDA KALAN ATIKLAR TOPLANIP TAZYİKLİ SU İLE YIKANIYOR

Çok Amaçlı Çöp Toplama Aracı (ÇAÇA) yardımıyla da ilçenin yoğun yerlerine konulan 3 tonluk çöp konteynerlerini boşaltan ekipler, Çöp Taksi yardımıyla da yine insan ve araç hareketliliğinin yoğun olduğu bölgelerde mobilya, dal ve moloz gibi atıkları toplayıp kent merkezinden çıkarıyor. Mini süpürge aracı ile Şevket Sümer Mahallesi 142. Cadde üzerinde bulunan sabit semt pazar yerinin temizliğini yapan ekipler, Barış ve Kiremithane Mahallesi'nde bulunan çöp konteynırlarını yıkadı. Ekipler ayrıca, Hal, Güneş, Karaduvar, Kiremithane, Mahmudiye, Nusratiye ve Yeni Mahalle’de kurulan pazaryerlerini de önce süpürüp temizledi, ardından da suladı.

 

VATANDAŞLARIN UĞRAK MEKÂNLARI YIKANIP TEMİZLENİYOR

Merkez mahallelerde temizlik işlemini aralıksız sürdüren ekipler, Siteler Mahallesi’nde hurdacıların attığı köpük ve çöpleri toplayıp kamyonlara yükledi, ayrıca Toros Devlet Hastanesi acil girişini ve avlusunu, Yoğurt Pazarı, Balık Pazarı ve etrafını süpürüp yıkadı. Çilek, Özgürlük, Karaduvar ve Çay mahallelerinde vatandaşların sokaklara bıraktığı tonlarca molozu da toplayıp şikâyetleri gideren çevre koruma ekipleri, Şevket Sümer Mahallesi’nde düğün sonrası oluşan çöp ve atıkları da kamyonlara yükleyip sokakları temizledi.

Öte yandan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü mobil temizlik ekibi de Bekirde, Hebilli, Dikilitaş, Civanyaylağı ve Esenli mahallelerinin park, meydan ve sokaklarında temizlik çalışmasını tamamladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA