Başkan Yılmaz’dan, birlik ve beraberlik vurgusu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Yılmaz’dan, birlik ve beraberlik vurgusu


 

3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. yıl dönümü çerçevesinde düzenledikleri “Geleneksel Zafer Yürüyüşü’ne”destek veren tüm hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Yılmaz, “3 Ocak, Mersin’de yaşayan herkesin ortak değeridir. Bugün de bir araya geleceğimiz nokta kuvayi milliye ruhudur” dedi.

Haber Merkezi

 

Toroslar Belediyesi, 2024 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, toplantıda birlik, beraberliğe ve güçlü Türkiye’ye vurgu yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Denetim Komisyonu üyeliği seçimi de yapıldı. Yapılan oylamada Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Kılıç, Raci Ünel, Mehmet Koç, Gülten Çavuş ve Hıdır Berk Denetim Komisyonu üyesi seçildi. Toroslar Belediyesi sınırları içerisindeki toplam 67 mahalle muhtarlığına ayni yardım yapılmasına ilişkin teklif görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edilirken, muhtelif mahallelerde yer alan parklara isim verilmesine ilişkin teklif de görüşülerek Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler ile Çevre ve Sağlık Komisyonları’na oy birliğiyle havale edildi. Daha sonra komisyonlardan gelen ortak raporlar görüşülerek karara bağlandı. Toroslar Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Meclis Toplantısı ise 1 Şubat 2024 Perşembe günü saat 14.00’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılacak.

 

“ZAFER YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ, SİYASET ÜSTÜ BİR DURUŞLA GERÇEKLEŞTİRDİK”

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde 3 Ocak kutlamaları ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan Yılmaz, “Geleneksel Zafer Yürüyüşü’nü” bu yıl da Mersin Valiliği’nin himayesinde tüm protokol, kurumların ve vatandaşların katılımıyla tek güzergahtan, devlet, millet el ele binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Yılmaz; “Türk bayraklarımızla 3 Ocak Zafer Yürüyüşümüzü hep beraber, siyaset üstü bir duruşla gerçekleştirdik. Farklı gruplardan katılımcılar da vardı. Son derece güzel oldu” dedi.

“Devlet, Millet El Ele” anlayışının en güzel örneğinin Toroslar’da, Mersin’de yaşandığını belirten Başkan Yılmaz; “Mersinimizin kurtuluşunun yıl dönümünü, Zafer Yürüyüşümüzle taçlandırdık. Bu yürüyüş, 102 yıldır Kuvayi Milliyeciler tarafından gerçekleştirilmişti. Dedelerimiz, o zamanlar Çavuşlu’dan yoğurt pazarına kadar yürümüşler, atlanmışlar, kalpaklarını takmışlar. Her yıl Mersinimizin kurtuluş gününü kutlamışlar. Biz de bu geleneği devam ettiriyoruz. Yıllardır, 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’nde bir grup Toroslar’dan, A protokolümüz de Tren garından çıkarak yürüyordu. Daha sonra Cumhuriyet Meydanımızda buluşuyorduk. İki yıldır, tek yürüyüş olarak yapıyoruz. Zafer Yürüyüşümüzü, Devlet, Millet El Ele hep beraber gerçekleştirdik. Burada Sayın Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ın büyük desteği var. Protokol ve vatandaşlarımızın bir arada yürümesi ortaya ayrı bir güzellik koydu. Başta Sayın Valimize, emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Kuvayi Milliye ve 3 Ocak, Mersin’de yaşayan herkesin bayramıdır” diyen Başkan Yılmaz, şunları kaydetti; “3 Ocak Zafer Yürüyüşü, Mersin’in kurtuluşu ve kuvayi milliye olguları; o dönemde dedeleri sadece Mersin’de yaşayanların değeri değildir. O dönemde Mersin, yeni geliş…


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA