Teknik liseliler gençlik merkezleri için üretim yapacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Teknik liseliler gençlik merkezleri için üretim yapacak


 

Mersin’de 36 milyon liralık proje çerçevesinde gençlik merkezlerinin donanımları mesleki ve teknik lise öğrencileri tarafından yapılacak.

Mersin'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı inşaatı tamamlanan 4 gençlik merkezi ile engelsiz yaşam merkezinin donatım ve tefrişat işleri, merkez Toroslar ilçesinde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri tarafından yapılacak. 36 milyon liralık proje çerçevesinde Vali Ali Hamza Pehlivan'ın katılımıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen imza törenine Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir katıldı. Vali Pehlivan, törende yaptığı konuşmasında, "Valiliğimizin himaye ve koordinasyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleriyle ilimizde İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz bünyesinde yıllar içerisinde olduğu gibi son birkaç yıl içerisinde çok çeşitli önemli projeler hayata geçti, geçiyor. Tamamlanan projelerin donanımıyla ilgili gerekli çalışmaların yürütülmesi konusunda Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile iş birliği yapma hususu gündeme geldi. Kaba inşaat çalışmaları tamamlanan yapılarımızda, sahip olduğumuz kaynakları en etkin şekilde nasıl değerlendirebileceğimiz üzerine değerlendirmeler, tespitler yaptık ve bunun ön hazırlığını her iki kurumumuz ve başta müdürlerimiz olmak üzere ilgili arkadaşlarla birlikte gerçekleştirdiler. Bugün itibariyle de protokolü imzalayacağız ve çalışmaları hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz" dedi.

 

YENİŞEHİR, SİLİFKE, TOROSLAR, TARSUS GENÇLİK MERKEZİ VE MEZİTLİ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ İNŞAATLARI TAMAMLANDI

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Pehlivan, "İl Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz bünyesinde bitirdiğimiz gençlik merkezlerimiz var. Bunlar; Yenişehir Gençlik Merkezi, Silifke Gençlik Merkezi, Toroslar Gençlik Merkezi, Tarsus Gençlik Merkezi ve Mezitli'de Engelsiz Yaşam Merkezi. Hepsi birbiri kadar kıymetli, önemli. Hem gençlerimizin, sporcularımızın hizmetine, hem vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız çok önemli, değerli yatırımlar. Bunlar içerisinde elbette ki Engelsiz Yaşam Merkezimizin de özel bir önemi var. Çünkü orada özel bireylerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız, vatandaşlarımız buralardan yararlanacaklar. Buraların inşaatını tamamladık" ifadelerini kullandı.

İnşaatı tamamlanan merkezlerin mekanik ve mobilya donanımları ile benzer ihtiyaçlarının söz konusu olduğunu belirten Pehlivan, "Bu ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak tabii ilk aklımıza mesleki ve teknik anadolu liselerimiz geldi. Mersin'de bugün itibariyle 63 mesleki ve teknik anadolu lisemiz ve 6 tane de mesleki eğitim merkezimiz var. Mesleki ve teknik anadolu lisesi öğrenci sayımız 25 binin üzerinde. Meslek edindirme merkezlerimizde de yaklaşık 23 bin öğrencimiz bulunuyor. Toplamda 48 bin civarında öğrencimiz var. Öğrencilerimiz bir yandan meslek öğretmenleri öncülüğünde eğitimlerini alıyorlar, bir yandan da kendi alanlarıyla ilgili ürünler ortaya koyuyorlar. Tam da bu noktada gerçekleştireceğimiz protokol ile hem gençlik merkezlerimizin hem de engelsiz yaşam merkezlerimizin, Toroslar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ile yapacakları iş birliği çerçevesinde orada eğitim almakta olan 80 öğrencimizin fiilen çalışmasıyla buraların tefrişatı, teknik donanımı, mekanik donanımı, mobilya donanımı gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Pehlivan, projede fiilen görev alacak olan bilişim teknolojileri alanı, elektrik-elektronik teknolojileri alanı, inşaat teknolojileri alanı, metal teknolojileri alanı, mobilya ve iç mekan tasarım alanları öğrencilerinin ortak çalışmasıyla kısa süre içerisinde merkezlerin yapısal ve iç donanım ihtiyaçlarını giderecek gerekli hizmetlerin gerçekleştirileceğini söyledi.

 

“MESLEKİ EĞİTİM HEM İLİMİZ HEM DE ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Meslek lisesi ve mesleki eğitimin önemine vurgu yapan Pehlivan, şöyle devam etti; "Mesleki eğitimin gerek ilimiz ve gerek bütün ülkemiz için önemini hepimiz biliyoruz. Bu konuda eğitim boyutuyla, başta Milli Eğitim Bakanlığımızın ve ilgili bütün bakanlıklarımızın gayretleri, çabaları ve teşvikleri var. Biz de Mersin'imizde, mesleki eğitim konusunda hem liselerimizi hem de meslek edindirme merkezlerimizi en etkin, en verimli, en faydalı şekilde kullanma ve buraları işletme, işleyişini sağlama gayreti içerisindeyiz. Burada meslek liselerimiz ürettikçe orada çalışan öğrencilerimizin de kazancı oluyor. Orada oluşan hasılattan ki, bu projenin büyüklüğü 36 milyon TL+KDV, oldukça önemli bir rakam. Bu bütçeyle lisemiz ve orada çalışacak olan, bir yandan derslerine girecek, bir yandan da bu projenin içerisinde çalışacak olan öğrencilerimiz de buradan pay alıyorlar. Meslek liselerimizin döner sermayeleri var. Ve ne kadar bu anlamda iş yaparlarsa o kadar da hem materyal alabiliyorlar hem de orada oluşan bütçeden de bu çocuklarımız kendi eğitim ve öğretim hayatlarına katkı sağlamış oluyorlar."

 

MERKEZLERİN AÇILIŞI KISA VADE İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Merkezlerin ihtiyaçlarının tamamlanmasıyla kısa süre içerisinde açılışlarının gerçekleştirileceğini kaydeden Vali Pehlivan, "Merkezlerimizin açılışlarını kısa vade içerisinde önümüzdeki aylarda, bir iki ay içerisinde gerçekleştireceğiz. Gençlerimizi de üretim alanlarında ziyaret edeceğiz. Belki kurumlar arasında bu kadar büyüklükte bir çalışma ilk defa yapılıyor ama bununla birlikte sizler de biliyorsunuz meslek liselerimizde çok güzel çalışmalar gerçekleştiriliyor. Oradan mezun olan çocuklarımız değişik sektörlerde hangi alandan mezun olmuşlarsa o alanlarda memleketimize hizmet ediyorlar. Değişik sektörlerde kendilerini gösteriyorlar ve başarıyla üstlenmiş oldukları görevleri yerine getiriyorlar" şeklinde konuşarak iş birliğinin her iki kurum için de hayırlı olmasını diledi.

Protokol imza törenin ardından Vali Ali Hamza Pehlivan ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un katılımlarıyla eğitim değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA