En ağır şekilde cezalandırılsın! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

En ağır şekilde cezalandırılsın!


 

Mersin’de intörn doktor Nida Nur Nergiz’i (24) pompalı tüfekle vurup sakat bırakan eski erkek arkadaşı teknisyen Ersin Karakuş, davanın ilk duruşmasında pişmanım derken kadınlar adliye önünde adalet çağrısı yaparak, sürecin takipçisi olduklarını açıkladılar. Mahkemeye katılmayan Nida Nur da, gönderdiği mesajda şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin'in Yenişehir ilçesinde intörn doktor Nida Nur Nergiz'i (24) pompalı tüfekle vurup sakat bırakan eski erkek arkadaşı teknisyen Ersin Karakuş (32) hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Davanın ilk duruşması 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava öncesi Mersin Kadın Platformu ve Mersin Tabip Odası üyeleri Adliye önünde bir araya gelerek, saldırıyı protesto etti. “Şiddete uğrayan hiçbir kadını yalnız bırakmayacağız!” pankartı açan kadınlar, adalet çağrısı yaptı.

“KADINA ŞİDDET DOSYALARINDA KLASİK SAVUNMA BİÇİMİ KARŞIMIZA GELİYOR"

Duruşma öncesi ilk olarak gazetecilere konuşan Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay, dava sürecini yakından takip edeceklerini belirterek, şöyle konuştu: “Mersin Tıp Fakültesi Hastanesi önünde bir erkek tarafından hunharca canına kast edilen Nisa Nur Nergis'in duruşmasına girdik. Mersin Barosu olarak duruşmalara katıldık. Sanık, duruşmada haksız tahrik indiriminden yararlanmaya yönelik beyanlarda bulundu. Bütün dosyalarda, bütün duruşmalarda zaten savunmalar böyle geliyor. Kadına şiddet dosyalarında klasik savunma biçimi olarak karşımıza geliyor. Biz, sonuna kadar bu dosyanın takipçisi olacağız. Diğer dosyalarda olduğu gibi bu dosyada da sanığın en yüksekten ceza alması için gerekeni yapacağız."

Nergiz'in avukatı Uğur Köksal da, “Bu vahşice işlenen bir cinayete teşebbüs dosyasıdır. Nida Nur yaklaşık 15 ameliyat geçirdi. Sağ bacağını kaybetti, sol bacağını kaybetmek üzere. Vücudunda hala saçma taneleri var. 6 defa ateş ediyor. Israrla ateş etme dur demesine rağmen ateş etmeye devam ediyor. Sanık haksız tahrik indirimi almak istiyor. Üst sınırdan ceza almasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

“2 AYDIR TEDAVİ GÖRÜYOR”

Mersin Tabip Odası ve Mersin Kadın Platformu adına basın açıklamasında bulunan Dr. Ful Uğurhan da şiddete uğrayan hiçbir kadını yalnız bırakmayacaklarını vurguladı.

Olayın, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü'nden 2 gün önce gerçekleştiğini hatırlatan Uğurhan, "Bir erkeğin pompalı tüfekle 7 el ateş etmesi sonucu 23 yaşındaki İntörn Dr. Nida Nur Nergiz vücudunun birçok yerinden ciddi yaralar alıp hayati tehlike yaşadı. Saldırı günü ameliyatla bir bacağı diz üzerinden ampüte edildi. Diğer bacağını kaybetme riski yüksek olduğundan görev yaptığı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2 aydır tedavi görüyor ve şu ana kadar toplam 15 ameliyat geçirdi." ifadelerini kullandı.

Uğurhan, aynı gün Mut ilçesinde hemşire Ayfer Kaya'nın, hakkında uzaklaştırma kararı olan boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından çalıştığı hastanenin yanındaki otoparkta vahşice katledildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Ardı arkası kesilmeyen haberlerin içerdiği gerçekler şiddetin boyutunu gözler önüne seriyor. Görünen odur ki; ülkemizde en önemli insan hakkı ihlallerinden ve halk sağlığı sorunlarından biri toplumsal cinsiyet eşitsizliği temelli kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri olmuştur. İstanbul Sözleşmesi'nin etkin şekilde uygulanması gerekirken kaldırılması devletin kadına yönelik şiddeti önleme görevini terk etmesi anlamına geliyor. Şiddet ikliminin kadına yönelik sonuçlarıyla yüz yüze kalan biz kadınlar isyanımızı bugün de haykırmaya devam ediyoruz. Ne evde ne iş yerinde ne sokakta şiddete uğramak istiyoruz. Aramızdan çekilip alınan kadınların eksikliğinde, ülkemizde kazanımlarımızı sürekli gündemde tutmaya, başta İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa olmak üzere kazanımlarımızdan geri adım atmamaya ve mücadelemize devam edeceğiz. Nida Nur'un bizlere bir mesajı var; 'Bugüne kadar yaşadığım ve gelecekte yaşayacağım tüm zorluklar için şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Türk adaletine güveniyorum.' Fail indirimsiz cezalandırılana, toplumsal cinsiyet temelli şiddetle mücadelede caydırıcı ve etkili bir yargı kararı alınana kadar sürecin takipçisi olacağız. "

SALDIRGANDAN TEPKİ ÇEKEN SAVUNMA

Duruşmaya tedavisi süren Nida Nur Nergiz ve ailesi katılmazken, sanık Karakuş tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Ersin Karakuş olayla ilgili ifadesine ek olarak yaptığı savunmada, “Kendisiyle evlilik aşamasındaydık. Beni aldattığını öğrendim. Adana'ya dökecekken yolda tesadüfen gördüm. O gün ilaçlarımı aşmamıştım. Bir anlık sinirle ayaklarına doğru ateş ettim. Öldürme niyetim yoktu. Pişmanım. İntihar etmeye karar vermiştim. Tüfek o yüzden arabada idi. Kendisini beklemiyordum. Sokaktan çıkarken gördüm. Tüfeği güvenlik amacıyla araçta duruyordu. Kaç defa ateş ettiğimi hatırlamıyorum. O anı hatırlamıyorum, sanki hiç yaşanmamış gibi. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı, çok pişmanım. İlişkimiz kopma noktasına gelmişti. Defalarca ayrılmıştık. Olaydan sonra arabaya binip uzaklaştım. Ağlayan ve intihar etmek isteyen bir insandım. Ablası bizi ayırmaya çalışıyordu. Bir anlık nefretle ses kayıtlarını attım.

Öldürme niyeti ile hareket etmedim. Ben de bir sağlık çalışanıyım. İnsanlar için çalıştım, gecelerce nöbet tuttum. Daha ince bir karıncayı bile incitmedim. Keşke olmasaydı. Hayal gibi geliyor her şey. Kendisini hala seviyorum. Adana'ya giderken kardeşim aradı sesini duyunca intihar etmekten vazgeçtim” dedi.

 

“KARDEŞİM ONU RET ETTİĞİ İÇİN BU OLAY YAŞANDI”

Tanık olarak dinlenen Nida Nur’un kardeşi Büşra Nergiz Yıldırım da, duruşmaya SEGBİS ile bağlandı. Şahsın kardeşini ısrarla rahatsız ettiğini söyleyen Büşra Nergiz Yıldırım, “Şahsı ailem tanımıyor. Evliliğe hazırlık durumu yok. Kısa süreli bir birliktelik olmuş ama kardeşim sonlandırmış. Kardeşim asla aldatmadı. Kardeşim onu ret ettiği için bu olay yaşandı. Kardeşim yoğun bakımda iken telefonunu incelediğimde sürekli bir ısrar, görüşme talebi olmuş” dedi.

Mahkeme heyeti sanık Ersin Karakuş’un tutukluluk halinin devamına, cezai ehliyetinin olup olmadığına dair rapor alınmasına ve tanıkların dinlenmesi için hazır edilmesine karar vererek, duruşmayı 2 Nisan 2024 saat 09:00’a erteledi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA