Seçmen listelerini kontrol edin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Seçmen listelerini kontrol edin!


 

Seçmen listeleri dün itibarıyla askıya çıktı. Seçmenler, 17 Ocak’a kadar bilgilerini kontrol edip güncelleme yapılabilecek. Muhtarlar seçmenleri; listeleri kontrol etmeleri konusunda uyarıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye'de seçmenler 31 Mart'ta belediye başkanları ve muhtarları seçmek için oy kullanacak. Seçmen listeleri dün itibarıyla askıya çıkarıldı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçmen listelerinin güncelleştirilmesi için uygulama esaslarını belirledi. Buna göre seçmenler, 17 Ocak'a kadar bilgilerini kontrol edip güncelleme yapılabilecek.

Öğrenci olup öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesinde kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik olanlar bilgilerini güncelleyebilecek.

Seçmen niteliği olduğu halde listelerde adı bulunmayanlar da başvuru yapabilecek. Bu kişiler herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz etmek zorunda olacak.

Adreslerini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler elektrik, su, telefon, doğalgaz gibi faturalarını ibraz etmek suretiyle askı süresi içerisinde başvuru yapabilecek.

 

SEÇMEN LİSTELERİNİ KONTROL EDİN

Muhtarlar seçmenleri seçmen listelerini kontrol etmeleri konusunda uyarıyor. Mersin merkezde 204 mahalle muhtarlığı bulunduğunu söyleyen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim kurulu Üyesi ve Kiremithane Mahalle Muhtarı Ali Gülgen de, muhtarlıklarda seçim mesainin yoğunlaştığını söyledi. Seçmen listelerinin muhtarlıklara ulaşması ile vatandaşları beklemeye başladıklarını söyleyen Gülgen, “Oy kullanmak en önemli vatandaşlık görevidir. Bu sorumluluğumuzu layıkıyla yerine getirilmesi için seçmen listelerini kontrol etmeniz ve bilgi kağıdımızın mutlaka elimizde olması gerekiyor. Bu anlamda muhtarlıklarımız vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verebilmek için adeta sefer oluyor. Gerektiğinde muhtarlarımız seçmen bilgi kağıtlarını almaya gelemeyen vatandaşların bizzat evlerine giderek seçmen bilgi kağıtlarını ulaştırıyor. Özellikle apartman yöneticilerini çağrıda bulunan muhtarlarımız onlar vasıtasıyla vatandaşların oy kullanma işlemini sorunsuz bir şekilde yerine getirilmesini sağlamak adına çalışıyor” diye konuştu.

 

TEKNOLOJİDEN FAYDALANAN MUHTARLIĞA GİTMİYOR

Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi Muhtarı Aziz Filiz ise, olası bir olumsuzluğa mahal verilmemesi adına seçmenlere muhtarlıklardan bilgi almaları için çağrı yaptı.

Mahallesinde yaklaşık 6 bin 500 kayıtlı seçmen bulunduğunu söyleyen Filiz, “Vatandaşlarımız kontrollerini e-devletten de kontrol edebilirler ancak bunu yapamayanlar gelip bizzat muhtarlıklardan bilgi alabilirler” dedi.

 

MERSİN’DE 1 MİLYON 378 BİN SEÇMEN SANDIĞA GİDECEK

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıklamasına göre cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Mersin’de toplam seçmen sayısı 1 milyon 379 bin iken 4 bin134 sandıkta 1 milyon 190 bin 849 kişi oy kullandı. 14 Mayıs seçimlerinde Mersin'de oy kullanacak seçmen sayısı 2019 yılına göre yüzde 8,52 artarak 1 milyon 378 bin olurken, özellikle sandık güvenliğine yönelik çalışmalarda yoğun şekilde devam ediyor.  

 

İŞTE SEÇİM TAKVİMİ

31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin seçim takviminin başlangıç günü 1 Ocak 2024 Pazartesi oldu. Yüksek Seçim Kurulu 2 Ocak'ta seçime katılabilecek siyasi partileri ilan etti. 27 Ocak 2024'te siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri belirlenecek.

7 Şubat'ta seçmen kütükleri kesinleşecek ve seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıkların belirlenmesi başlayacak, bu süreç 11 Şubat'ta tamamlanacak.

Siyasi partiler aday listelerini 20 Şubat Salı günü saat 17.00'ye kadar teslim edecek.

3 Mart Pazar günü kesin aday listeleri il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edilecek. 21 Mart'ta seçim propagandası ve yasaklar başlayacak. Oy verme günü ise mart ayının son pazar günü olan 31 Mart'ta yapılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA