Rekortmen yüzücünün ‘olimpiyat kotası’ hedefi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Rekortmen yüzücünün ‘olimpiyat kotası’ hedefi


 

Mersinli Rekortmen Yüzücü Tuncer Berk Ertürk (16), 1 dakika 56 saniye barajına 2 saniye uzakta olduğu 2024 Yaz Olimpiyatlarına kota almayı hedefliyor.

REŞİT DOĞAN

 

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcusu, Rekortmen Yüzücü Tuncer Berk Ertürk, Fransa’nın Paris kentinde düzenlenecek olan 2024 Yaz Olimpiyatlarında 1 dakika 56 saniye barajını geçerek kota almayı hedefliyor.

Olimpiyat hedefinden yaklaşık 2 saniye uzaklıkta olan Ertürk, çalışmalarını Mersin TOHM ve Yüzme Milli Takım Antrenörü Volkan Burak Tuncil eşliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait olimpik yüzme havuzunda sürdürüyor. Ertürk, ilk olarak ocak ayında gerçekleştirilecek yüzme yarışlarında 200 metre kelebek stilde olimpiyat denemesi yapacak.

 

“GEÇİLMEYECEK BİR SÜRE DEĞİL”

Yüzmeye annesinin yönlendirmesi ile başladığını belirten Ertürk, “6-7 yaşındayken yüzme sporuna başladım. Yeteneğimi fark edince yarışmalara katıldım. Slovenya’nın Maribor kentinde düzenlenen 2023 Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nde erkekler 200 metre kelebek stilde altın madalya kazandım. Türkiye’de şampiyonluklarım ve rekorlarım var. Şimdi hedefim olimpiyatlar. Olimpiyat kotası alarak bayrağımızı olimpiyatlarda dalgalandırmak istiyorum. Yoğun şekilde çalışıyorum. Yaklaşık 2 saniyem var, geçilmeyecek bir süre değil. İnşallah geçeceğim” dedi.

 

“OLİMPİYAT İÇİN HAZIRLANIYORUZ”

Yüzme Milli Takım Antrenörü Volkan Burak Tuncil de Ertürk’ün olimpiyat kotası alacağına inandıklarını söyledi. Tuncil, “Geçtiğimiz sezon burada TOHM açıldı. Türkiye milli takımlarına en çok sporcu veren ve en fazla Türkiye rekoru kıran merkez Mersin oldu. Bu yıl olimpiyat yılı ve bu sezon olimpiyatlara sporcu göndermek istiyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA