Toroslar’ın zafer coşkusu tüm Mersin’i sardı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Toroslar’ın zafer coşkusu tüm Mersin’i sardı


 

Toroslar Belediyesi’nin 19 yıldır düzenlediği geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşü, bir kez daha tüm Mersin’i birleştiren bir coşkuyla gerçekleştirildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102’nci yıl dönümünde Toroslar Belediyesinin, Mersin Valiliği ile birlikte düzenlediği “Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüşü” büyük coşkuya sahne oldu. Binlerce Mersinli, Türkiye Yüzyılı’na emin adımlarla yürüdüklerini tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla 7’den 70’e herkes, Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünde buluşarak, kalpaklarıyla, bayraklarıyla, mehteran ve marşlar eşliğinde Toroslar’dan Cumhuriyet Meydanı’na kadar sel olup aktı.

Tüm kurumların ve Mersin’in dört bir yanından gelen vatandaşların katıldığı kutlamalarda, “Devlet Millet El Ele” vererek atalarının mirasına sahip çıktı. Kazanılan zaferin gururu yaşandı.

 

MİLLİ MÜCADELENİN SİMGESİ KALPAK HEDİYE EDİLDİ

Sabahın erken saatlerinde Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünde toplanan vatandaşlara, Toroslar Belediyesi tarafından milli mücadelenin simgesi kalpak hediye edilirken, aynı zamanda sıcak çorba ikramında da bulunuldu.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Zafer Yürüyüşü’ne katılan tüm hemşerilerine teşekkür ederek; “Attığımız her adımda, bu kutlu mücadeleleri veren ecdadımızı hatırladık” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise, yürüyüşe olan ilginin son derece yüksek ve güzel olduğunu belirterek; “3 Ocak’ın ruhuna yaraşır bir yürüyüş gerçekleştirdik. Her zaman yanımızda olan, yürüyüşümüze destek veren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

MERSİN’DE İRADE, KUVAYİ MİLLİYE İZİNDE

“Mersin’de İrade, Kuvayi Milliye İzinde” temasıyla yapılan yürüyüşe; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Cumhur İttifakı Mersin Milletvekilleri, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan, AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, Belediye Başkanları, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Emre Celal Gül, Cumhur İttifakı İl ve İlçe Teşkilat Başkanları, Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, gaziler, sporcular ve 7’den 70’e binlerce vatandaş katıldı.

 

BAŞKAN YILMAZ’DAN, VALİ PEHLİVAN’A TÜRK BAYRAĞI VE KALPAK

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yürüyüş esnasında Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’a Türk Bayrağı ve kalpak hediye ederek, 3 Ocak kutlamalarına sunduğu katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan Yılmaz; “102 yıldır devam eden bu geleneksel yürüyüşü hem Toroslar Belediye Başkanı olarak, vatanın bir evladı olarak hem de Kuvayi Milliye gazisi bir dedenin torunu olarak gerçekleştirmenin ve Sayın Valimize şanlı bayrağımızı teslim etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Vali Pehlivan da Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek; “Bağımsızlığımızın sembolü bu şanlı bayrağı onurla, şerefle teslim alıyorum. İlelebet gönderde dalgalanması için üzerimize düşen görevi hep birlikte yapacağımızın sözünü veriyorum” ifadelerini kullandı.

 

TARİHİ YENİDEN CANLANDIRDILAR

Temsili Elif’in Kağnısı ve sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar da tarihi yeniden canlandırdı.

Mersin’deki kurtuluş coşkusunu görüntülemek isteyenler ise cep telefonlarına sarılırken, evlerinin ve işyerlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar da korteje Türk Bayraklarıyla ve alkışlarıyla destek verdi.

 

DEV TÜRK BAYRAĞI AÇILDI

Geleneksel yürüyüşte kalabalık, dev Türk bayrağını omuzlarında taşıdı. Toroslar Kuvayi Milliye Anıtı önünden başlayarak Kuvayi Milliye Caddesi, Eski Devlet Hastanesi Kavşağı, Cemal Paşa Caddesi, Çakmak Caddesi, Tren Garı, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergâhından Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüşte, birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesi verildi.

Kortej, daha sonra Tren Garındaki törene geçti. Gazilerin oluşturduğu temsili milis kuvvetlerini taşıyan tren, Vali Pehlivan, askeri erkan ve kent protokolü tarafından karşılandı. Korteje katılanlar, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

 

MERSİNLİLER’DEN TEŞEKKÜR

Zafer Yürüyüşü’ne katılan vatandaşlar, Mersin’in kurtuluş gününü tarihi bir kutlamayla coşkuya dönüştüren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a ve Mersin Valiliği’ne teşekkür ederek; “Türkiye’nin geleceği açısından dostları sevindiren, ülkemizin düşmanlarını üzen bir tablo ile karşı karşıyayız. Burada birlik ve beraberlik var. Dostlarımız sevinsin, düşmanlarımız üzülsün. Kurtuluş Günümüz kutlu olsun” dedi.

 

VALİ PEHLİVAN; “MERSİNLİ HEMŞEHRİLERİMİZ BAYRAMIN COŞKUSUNA HEP BİRLİKTE ORTAK OLDU”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 3 Ocak Zafer Yürüyüşü’ne ve kutlamalara katılan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek; “Mersinimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. Yılını en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmamk üzere milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimiz, gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle yad ediyorum, bugün Kuvayi Milliye Caddesi’nde, tren garında bu meydanı dolduran, bu coşkuya ortak olan Mersinli hemşehrilerimize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

BAŞKAN YILMAZ; “HER ZAMAN YANIMIZDA OLAN TÜM HEMŞEHRİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, geleneksel hale gelen bu kutlamanın Mersin’e sahip çıkma noktasında ve tarih şuuru açısından önemli bir organizasyon olduğunu belirterek; “Bugün, 3 Ocak Mersin’in kurtuluşunun yıl dönümü. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar ve Yunanlılar arkalarında Amerika ile ülkemizi işgal ettiler, insanımıza zulüm ettiler. Tüm vatanseverler bir araya geldiler. Kuvayi Milliye Dernekleri’ni kurdular. O günden bu yana her yıl Kuvayi Milliyeciler buluştular, atlandılar, kalpaklarını giydiler ve bu yürüyüşü gerçekleştirdiler. Bugün hep beraber 102. yılını kutluyoruz. Sabahın erken saatinde bir araya gelen ve Zafer Yürüyüşümüze katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla bizlere vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. 3 Ocak Mersinimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun yıl dönümü kutlu olsun” diye konuştu.

 

MHP İL BAŞKANI SOYDAN; “7’DEN 70’E HERKES BURADA

MHP Mersin İl Başkanı Serdar Soydan ise Mersin’in kurtuluş gününü coşkuyla kutladıklarını kaydederek; “7’den 70’e tüm Mersinli hemşerilerimiz Zafer Yürüyüşümüzde. Atalarımızı yad ediyor, hep birlikte yürüyoruz” dedi.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI ALDEMİR; “BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OMUZ OMUZAYIZ

AK Parti İl Başkanı Adem Aldemir de Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. Yıl Dönümünü kutlayarak; “Birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuzayız. Şehrimizin kurtuluşunun yıl dönümü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

MİLLETVEKİLİ KIRATLI; “KUVAYİ MİLLİYE RUHUYLA YÜRÜYORUZ

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Toroslar’dan tüm Mersinli hemşerilerine sevgi ve saygılarını ileterek; “Cumhuriyetimizin 100. yılı ile beraber Mersinimizin de Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. Yılını kutluyoruz. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle birlik ve beraberlik içinde tüm hemşerilerimizin Kuvayi Milliye ruhuyla bu meydanları doldurduğunu görüyoruz.  3 Ocak Mersinimizin kurtuluşunun yıl dönümünü tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimiz rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA