Tarsus’tan 5 yılda tarıma dev destek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’tan 5 yılda tarıma dev destek


 

Göreve geldiği günden bu yana nitelikli tarım çalışmalarına büyük önem veren, tarımsal üretim yapan vatandaşlara destek programları uygulayan, üretimi teşvik ederek tarım arazilerini verim ve üretime kazandıran Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 5 yılda Tarsus Belediyesi’nin kendi tarım arazi ve seralarında ürettiği 7 milyon fide ve 500 bin fidanı üreticilerle buluşturdu.

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ata mirası olan yerli tohumların yaygınlaştırmasını sağlamak, üretim yapan çiftçilerin ihtiyaç duyduğu tohum ve fideleri temin etmek adına, üreticilere destek olmaya devam ediyor. ’Miras’ projesi çerçevesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün koordinesinde temin edilen ve yerli tohumlardan üretilen fideler ve fidanlar çiftçilere ücretsiz dağıtılarak kırsal kalkınmanın önünü açmak için önemli adımlar atılıyor.  Üreticiye destek programları kapsamında fide ve fidan dışında 5 yılda 7 ton gübre, 800 adet saman balya, 22 ton tohum, 85 ton silajlık mısır dağıtımı gerçekleştirildi. Çiftçilere Tarsus Belediyesi’nin bir diğer hizmeti olan toprak analiz hizmeti de gerçekleştirildi. Tarsus’un çeşitli mahallelerine salça çekmek makinası, üzüm sıkma makinası, hamur yoğurma makinesi dağıtımı yapıldı. Belediye bünyesinde sürdürülen mantar yetiştirme kursu ile 379 kişi de sertifika sahibi oldu.

 

“ATA VE YERLİ TOHUMLARIMIZI ÇOĞALTARAK DAĞITIYORUZ”

Başkan Bozdoğan devam eden tarım çalışmalarında üreticilere devamlı destek olduklarını ifade ederek, “Kendi oluşturduğumuz seralarda faaliyet gösteriyoruz. Fide, fidan, süs bitkisi ve tıbbi aromatik bitki üretimi alanlarında kendi işlerimizi yürütüyoruz. Bugüne kadar toplamda 7 milyon adet fide ve 500 bin adet fidan dağıttık. Ayrıca, sebze meyve kurutma ve paketleme tesisimizde 1 yılda 100 ton ürün kurutma kapasitesine sahibiz, 30 ton mantar üretimi kapasiteli mantar seralarımız ile de üretimimize devam ediyoruz. Belediyemize ait arazilerde meyve bahçeleri ve 8 adet bahçe tesis edildi, ayrıca 2 adet kent bostanı kurduk. Engelsiz Tarım Alanı olarak kullanılan yaklaşık 10 dekarlık alan oluşturduk. Ata ve yerli tohumlarımızı çoğaltarak dağıtıyoruz.” dedi.

 

“TEMEL AMACIMIZ, ÇİFTÇİLERİMİZİN DURUMUNU İYİLEŞTİRMEK VE YEREL TARIMI DESTEKLEMEK”

Temel amaçlarının çiftçilerin durumlarını iyileştirmek olduğunu belirten Başkan Bozdoğan, “Mantar yetiştiricilik kurslarımızda 379 katılımcıya sertifikalarını verdik. Tarım Yaşam Alanı ve Tarım Müzesi ile çeşitli projeleri hayata geçirdik. Lavanta ve biberiye bahçeleri de kurarak tarım çeşitliliğini artırdık. Ayrıca, tarla başında çiftçilerimize destek olmak amacıyla analizler yapılıyor ve gerekli makineler temin edildi. Bugün, çiftçilerimize ve kentte küçük bahçelere sahip vatandaşlarımıza lahana fideleri, marul, incir, badem, harnup, hurma, ceviz, zeytin fidanları ve buğday tohumu dağıtıyoruz. Temel amacımız, çiftçilerimizin durumunu iyileştirmek ve yerel tarımı desteklemek.” ifadelerini kullandı.

Bozdoğan, "Bu çabalarımızın temelinde paylaşma, dayanışma ve yerel değerlere bağlılık yatıyor. 7 milyon fidemizi yerel tohumlar kullanarak dağıttık. Tarımın zorluklarıyla başa çıkmak elbette ki zorlu bir süreçtir, ancak yerel yöneticilerle iş birliği yaparak ortak hedeflere ulaşmak önemlidir” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA