Kampüste dış ticaret eğitimi düzenlendi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kampüste dış ticaret eğitimi düzenlendi


 

Haber Merkezi

 

Ticaret Bakanlığınca Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) “Kampüste Dış Ticaret Eğitimleri” programı düzenledi.

Uygulamasına bu yıl başlanılan ve üçüncüsünün de MEÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildiği Ticaret Bakanlığı, üniversite ve Halkbank iş birliği ile düzenlenen “Ticaret Bakanlığı Kampüste Dış Ticaret Eğitimleri” başlıklı program tamamlandı.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa, Üniversite Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege, Ticaret Uzmanı Asım Çalış ve Onur Akgül, Halkbank Girişimci bankacılık Bölümü Yetkilisi Emrah Derya, öğretim elemanları ve öğrenciler katılım gösterdi.

 

MERSİN DIŞ TİCARET ŞEHRİ

Açış konuşmalarını gerçekleştiren Üniversite Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Ege “Mersin özeline baktığımızda Mersin, önemli bir ticaret kenti. Çünkü dış ticaret dediğimizde Mersin biliyorsunuz ki bir liman kentidir. Limanın büyümesiyle birlikte Mersin limanı çevresinde ticaret hacmi gelişiyor ve bu şekilde büyüyor. Serbest bölgeye sahip olan Mersin, aynı zamanda kara yolu, deniz yolu, demir yolu gibi lojistik ulaşım merkezlerine de sahip. Sizler mezun olduğunda dış ticaret ile ilgili istihdam olanakları daha da artacaktır.” dedi.

 

“DAHA İYİYE GİDEN BİR ÜNİVERSİTE HEDEFLİYORUZ”

Prof. Dr. İlhan Ege, başta Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar olmak üzere üniversitenin idari kadrosu ve öğretim elemanları her zaman öğrencilere destek olmaya hazır olduğunu da belirterek “Rektörümüzün desteği ile sizlerle beraber daha iyiye giden bir üniversite hedefliyoruz. Bu kapsamda da akademik, mesleki ve sosyal birçok aktivite yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

"KARİYER PLANLAMASINDA ÖNCELİK OLARAK KİŞİNİN KENDİSİNİ TANIMASI GEREKİR”

Açış konuşmasının ardından programın ilk sunumunu gerçekleştiren Ticaret Uzmanı Asım Çalış, öğrencilere kariyer yolculuğundan ve kariyer planlamasından bahsederek, “Kariyer meselesinin odağı bireyin, hayatı boyunca edineceği iş tecrübelerini kapsar ve bir durumdan başka bir duruma geçişi ifade eder. Kariyer planlamasında öncelik olarak kişinin kendisini tanıması gerekir. Eğer tanıyamazsa karar verme aşmasında yanlışlar yapabilir ve bu yanlışlar sonucunda kişinin mutsuz olabilir. Bu noktada öğrencilerimiz kariyer planlamalarını öncelikli olarak kendini tanıyarak yapmalı” dedi.

 

TİCARİ BİLGİYE NASIL KOLAY ERİŞİLEBİLİR?

Ticaret Uzmanı Onur Akgül de ticari bilgiye nasıl kolay erişilebilir konusunda ve Ticaret Bakanlığı web sitesi kullanımı hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verdi. Akgül, kendi birimlerinde yaptıkları çalışmalardan da bahsederek sözlerini tamamladı.

Son olarak söz alan Halkbank Girişimci Bankacılık Bölümü Yetkilisi Emrah Derya, Girişimci Bankacılık Daire Başkanlığı olarak 2022 yılı temmuz ayında kurulduklarını, temel amaçlarının girişimcilik ekosistemini desteklemek olduğunu söyledi. Emrah Derya, çeşitli ürün ve projelerinin de olduğunu, bu projelerin; Girişimci Kredileri, Teknokent Destek Paketi, KGF Teminatlı Kredileri ve KOSGEB iş birlikleri olduğundan bahsederek sunumunu sonlandırdı.

Program, karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA