Mersin’de ’Tarsus Arkeolojisi ve Geleceği’ paneli düzenledi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de ’Tarsus Arkeolojisi ve Geleceği’ paneli düzenledi


 

Haber Merkezi

 

‘Mersin'de 'Tarsus Arkeolojisi ve Geleceği’ konulu panel gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA), sosyal ve kültürel faaliyetlere devam ediyor. Sosyal ve kültürel faaliyetler bünyesinde TADEKA hizmet binasında ‘Tarsus Arkeolojisi ve Geleceği’ konulu panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Doç. Dr. Deniz Kaplan, Öğretim Görevlisi Dr. Ulus Tepebaş ve Tarsus Müze Müdürü Arkeolog Doğukan Alper katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça ile STK temsilcileri ve kurul üyelerinin katıldığı panelde konuşmacılar, tarihi binlerce yıla dayanan Donuktaş Tapınağı, Roma Hamamı, Antik Yol, Tarihi Köprü, Sağlık Köyü, Roma Yolu, Zeytinpazarı Antik Dönem Sarnıcı ile kentin dört bir noktasında yer alan tarihi eserlerle ilgili bilgiler verdi. Tarsus Müze Müdürü Arkeolog Doğukan Alper, Tarsus Müzesinin kuruluş aşamasından günümüze kadar süregelen gelişim sürecini aktarırken, Öğretim Görevlisi Dr. Ulus Tepebaş ise Tarsus Müzesinde bulunan heykellerle ilgili olarak ayrıntılı bilgiler verdi.

Panelde konuşmacı olarak yer alan Doç. Dr. Deniz Kaplan, “Tarsuslularla beraber Tarsus arkeolojisi ile Tarsus kültür mirası ve varlıklarının geleceğe taşınması için ne yapabileceğimiz üzerine kapsamlı bir tartışma yaptık. Ve tabi bu ilk oldu ama son olmayacak. Biz bu konularda Tarsuslularla beraber tartışmaya ve bu konu hakkında faaliyetler üretmeye devam edeceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA