Müdür Durmuş Gülnar’da bir dizi ziyarette bulundu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Müdür Durmuş Gülnar’da bir dizi ziyarette bulundu


 

Haber Merkezi

 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Gülnar’da bir dizi temasta bulundu. Gülnar Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı' ve Gülnar Belediye Başkanı Sayın Alpaslan Ünüvar’ı makamında ziyaret eden Durmuş, daha sonra okullara ziyaret gerçekleştirdi.

İlk olarak Gülnar Ayşe Ecevit Masal Evini ziyaret eden Durmuş’a İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Burgut, Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kadim ve şube müdürleri eşlik etti.

Durmuş, Ayşe Ecevit Masal Evi'nde düzenlenen masal anlatımı etkinliğine katıldı ve çocukların oynadığı mangala, beş top, geometrik adlı akıl oyunlarını izledi. Durmuş, “Masallar kültürümüzün en önemli parçası. Çocukların hayal dünyasını geliştirmek için onlara bol bol masal okumalıyız. Anne babalarımız güzel masallar seçerek evde de bu konuda çocuklarımızı desteklemeliler. Bizim kültürümüz masallar konusunda çok zengin. Masallar aynı zamanda kültürel öğeleri çocuklarımıza aktarmak için etkili bir yol. Hem eğlenceli hem öğretici. Eğitim çalışmalarımızda masallara çok yer vermeliyiz” dedi.

Durmuş ayrıca Samiye Naim Eğitim Vakfı Münevver Kandemir Anaokulunu ziyaret etti.

Anaokulunun hazırladığı şarkıları dinleyen ve ''Türk Çocuğu'' isimli gösteriyi izleyen Durmuş, okulun akıl ve zekâ oyunları sınıfını gezdi. Durmuş, hazırlanan ''Yerli Malı Haftası'', ''Hayalimdeki Oyuncak'' ve ''Dilimizi Zenginleştiriyoruz'' isimli sergileri de gezerek beğenilerini iletti.

Fazilet Durmuş, Samiye-Naim Eğitim Vakfı (SNEV) Ortaokulunu da ziyaret etti. Öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterisini izleyen Durmuş, öğretmenlerle görüşüp fikir alış verişinde bulundu. Durmuş, “Mersin'in her köşesi çok güzel, Gülnar da doğa güzellikleri olarak çok güzel. Eğitime de bu güzellikleri, farklılıkları yansıtmak gerek. Hepimiz, şehrimizin çocukları, gençleri için çalışıyoruz, çalışamaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar bizim geleceğimiz” dedi.

Müdür Durmuş ayrıca, Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokuluna ziyarette bulundu. Durmuş, öğrencilerin hazırladığı halk oyunları dans gösterisini ve ''Cumhuriyet Güneşi'' isimli gösteriyi izledi. Öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı müzik dinletisinin ardından Durmuş, Atatürk temalı resim sergisini gezdi.

Müzik sınıfını da ziyaret eden Durmuş, öğrencilerimizin piyano performansını dinledi ve öğretmenlerle öğretmenler odasında sohbet gerçekleştirdi ve "Mersin'in her köşesi bizim. Ben sahada olmayı seviyorum ve önemsiyorum. Bu buluşmalarımız devam edecek. Sizlerle güzel başarılara imza atacağız” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş son olarak, Gülnar’da yaşayan Elif Akçivi ve ailesine ziyarette bulundu. Durmuş, sosyal medyada 'Gezen oğlak' olarak bilinen Elif Akçivi ve ailesini ziyaret etti. 

Akçivi ailesinin Yörük çadırında ağırlanan eğitimcilere keçi tulumunda dövülmüş yayık ayranı ikram edildi. Durmuş, Akçivi ailesinin çiftliğini gezdi. Hayvanların beslenmesi, tarımsal ürünlerin üretimi hakkında bilgi aldı. Durmuş, “Doğa bizim en iyi hocamız. Doğadan insana olan akışı önemsiyorum. Doğadan ilham alınarak teknoloji, bilim alanında yapılan çalışmaları incelediğimizde doğanın öğreticiliğini daha iyi anlıyoruz. Mesela ünlü bir araba markasının horozdan ilham alınarak yapıldığını biliyor muydunuz?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA