Mersin hentbolunun ayak sesleri! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin hentbolunun ayak sesleri!


 

Adana’da düzenlenen Okul Sporları Yıldız Kızlar-Erkekler Grup Müsabakalarında Mersin’i temsil eden Yıldız Erkek Takımı Ali Kuşcu Ortaokulu ve kızlarda Celile Öner Ortaokulu ile Şehit İbrahim Gır Ortaokulu takımları gruplarında birinci olarak Türkiye Yarı finallerine katılmaya hak kazandılar.

SUAT ÖZDAL

 

Mersin hentbolunda alt yapıya verilen yatırımın karşılığı alınmaya başlandı. Geçtiğimiz aylarda Mersin'de okullar arası yapılan müsabakalar sonrası dereceye giren Yıldız Erkek Takımı Ali Kuşcu Ortaokulu ve kızlarda Celile Öner Ortaokulu ile Şehit İbrahim Gır Ortaokulu takımları Adana'da düzenlenen Okul Sporları Yıldız Kızlar-Erkekler Grup Müsabakalarında Mersin’i başarıyla temsil ederek gruplarında birinci oldular. Mersin okulları bu başarı ile Türkiye Yarı finallerine katılmaya hak kazandılar.

Adana’da 25/29 Aralık tarihleri arasında oynanan karşılaşmalara bölge illerden 7 kız 9 erkek takım katılım sağladı. Temsilcilerimiz Türkiye Yarı finallerine gruplarında birinci olarak katılmaya hak kazanırken en iyi ikincilik maçları bugün oynanacak olan maçlarla belli olacak.

Mersin Hentbol İl Temsilcisi Serkan Barutçu konuya istinaden yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübünde hentbol branşını Mersine’ sevdirdiğini anımsattı. Barutçu, okullarda hentbol branşının tanınırlığının arttığını belirterek gelinen noktada bugün okullarda hentbolun zirve yaptığı dönemin yaşandığını aktardı.

Serkan Barutcu, “Gönül isterdi ki Kadın Hentbol Takımımız, Süper Lig’de Mersinimizi temsil etseydi. Ve şehrimiz hentbolu sadece alt yapıda değil Süper Ligde bir ekibiyle var etseydi. Bu sayede Mersin’in tanınırlığını arttırsaydık. Öğrencilerimiz örnek alacağı ablalarını izleye bilseydi. Bir daha Mersin’de o süreçler yaşanır mı bilmem ama alt yapılarda ve kulüp bünyelerinde yetişen sporcularımızı gördükçe ekip olarak mutlu oluyoruz.

Tabi ki o süreçlerin Mersin’e faydası olmuştur. İnanıyorum ki hentbol branşında ileriki yıllarda alt yapılarda milli takımlara oyuncu göndereceğiz.

Hentbol Kızlarda: Celile Öner Ortaokulu ve Şehit İbrahim Gır Ortaokulu ile Erkeklerde: Ali Kuşçu Ortaokulu nu grup birincileri olarak Türkiye Yarı Finalleri'ne katılmaya hak kazanmışlardır. Okul takımlarımızı tebrik eder, tüm takımlarımızın sporcularına, antrenörlerine, beden eğitimi öğretmenlerine ve okul yöneticilerimize başarılar diliyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA