Mersin’de tapudaki bıçaklı saldırı protesto edildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de tapudaki bıçaklı saldırı protesto edildi


 

Mersin Akdeniz Tapu Müdürlüğünde çalışan bir personelin bıçaklı saldırıya uğraması protesto edildi. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü önünde düzenlenen eylemde Yapı-Yol Sen Sendikası Mersin Şube yönetimi, canları pahasına görev yaptıklarını söyleyerek yetkilileri önlem almaya çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Akdeniz Tapu Müdürlüğünde çalışan bir personelin bıçaklı saldırıya uğraması

Yol, Yapı, Altyapı, Çevre ve Şehircilik, AFAD ve Tapu ve Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası (Yapı Yol Sen) Mersin Şubesince protesto edildi.

Akdeniz Kaymakamlığı önünde bir araya gelen sendika üyeleri saldırıyı kınayarak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Yapı-Yol Sen Mersin Şube Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sevim, bıçaklı saldırıya uğrayan arkadaşlarının halen yoğun bakımda olduğunu ve hayati tehlikesinin devam ettiğini açıkladı.

 

“HER GÜN SÖZLÜ VE FİZİKİ ŞİDDETE UĞRUYORUZ”

“Tapu Müdürlüklerinde her gün sözlü ve fiziki şiddete uğruyoruz” diyen Sevim, “Son yaşanan olay ‘münferit’ bir olay denilerek geçiştirilemez. Bu çalışırken uğradığımız ilk şiddet değil. Önlem alınmazsa maalesef son da olmayacak.

Kurum yöneticilerini defalarca uyardık.  Tapu işlemi sayısı her yıl kat be kat artarken yıllardır personel alımı yapılmadı. Tapu çalışanları iş yükü altında ezildi. Mesai saatleri sonrası, hafta sonu demeden bize havale edilen işleri bitirmeye çalışıyoruz. Ama işlem sayısı katlanarak artarken bizim sayımız artmıyor.

 

“KURUM YÖNETİCİLERİ BASKI VE MOBBİNG UYGULAYARAK SORUMLULUKLARINI ÇALIŞANLARA YIKMAK İSTİYOR”

Diğer kurumlarda işlem başvuruları çalışan sayısına ve süre standardına göre sınırlandırılırken defalarca talep etmemize rağmen Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü işlem sayısının kısıtlanmasına yanaşmıyor. 24 saat ve hiçbir sınırlama olmaksızın randevu alınabiliyor. Alınan bu randevular hiçbir standart gözetilmeksizin otomatik havale yoluyla personele havale ediliyor. Özellikle büyük şehirlerde personele her gün 20-30 işlem havale ediliyor.

Kurum yöneticileri yaşanan sorunları çözmek yerine baskı ve mobbing uygulayarak sorumluluklarını çalışanlara yıkmak istiyor.

 

“BİZE DAYATTIĞINIZ BU İMKANSIZ GÖREVİ CANIMIZ PAHASINA YAPMAYA DEVAM ETMEYECEĞİZ!!!”

Sözün bittiği, bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız. Artık yeter!!! Bize dayattığınız bu imkansız görevi canımız pahasına yapmaya devam etmeyeceğiz!!! Bu acı olayın en büyük sorumlularından biri sorunları görmesine rağmen önlem almaya yanaşmayan kurum yöneticileridir. En kısa zamanda personel alımı yapılmasını talep ediyoruz. İşlem randevularının sendikamızın da içinde bulunacağı bir komisyon tarafından belirlenecek standartlara göre sınırlandırılmasını talep ediyoruz.

Bugünden başlayarak taleplerimiz gerçekleşene kadar her platformda sesimizi yükselteceğiz. Tüm tapu ve kadastro çalışanlarını mücadeleye davet ediyoruz. Bu elim olayda yaralanan arkadaşımıza bir kez daha acil şifalar diliyoruz. Olayın faili şehir eşkıyaları en ağır cezayı alana dek sürecin takipçisi olacağız. Söz bitti. Şimdi eylem zamanı!! Kurtuluş yok tek başına. ya hep beraber ya hiç birimiz!!” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA