‘Tarımda yapay zekanın payını birlikte artıralım’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Tarımda yapay zekanın payını birlikte artıralım’


 

Mersin’in tarım sektöründeki gücüne dikkat çeken MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, bu sektörde verimliliği artırıp, maliyetleri düşürmek, sorunlara daha etkin çözümler üretebilmek adına Yapay Zeka Politikaları Derneği’ne işbirliği çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Üyeleri İstiklal Koçyiğit ile Gökben Gökbulut; Mersin Valiliği, Nişantaşı Eğitim Vakfı ile Yapay Zeka Politikaları Derneği işbirliğinde düzenlenen ‘Yapay Zekada Anadolu Buluşmaları: Mersin’ konulu etkinliğe katıldı.

 

“BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ”

Tarımın ülkeler için stratejik öneminin vurgulandığı toplantıda, tarım arazilerinin giderek azaldığı belirtildi. Bir taraftan azalan tarım arazileri diğer taraftan giderek yok olan su kaynaklarının daha verimli ve etkin kullanılması gerekliliği nedeniyle tarımda da yapay zekanın kullanımının önemi dile getirildi.

Toplantıda Türkiye’nin ilk Agropark’ının Mersin’de kurulduğunu hatırlatan MTSO ve Agropark Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, burada tarıma yönelik ar-ge çalışmaları yürütüldüğünü bildirdi. Çakır şöyle konuştu:

“Şu anda bölgemizin en önemli sorunlarından birisini ürünü ağaçtan toplama noktasında yaşıyoruz. Agporak’ta bu soruna çözüm üretebilecek ar-ge çalışmaları yürütülüyor. Dronla toplama konusunda araştırmalar yapılıyor. Bu yöndeki çalışmaları Yapay Zeka Politikaları Derneği ile birlikte yürütebiliriz. Sizlerin de bizlerin de çok sayıda çalışması oluyor ama birbirimizden habersiz devam ediyoruz. Karşılıklı haberimiz olursa hem birbirimizin çalışmalarından yararlanma hem de katkı sunma olanağımız olur. Yetişen her bir ürün milli servet ve birlikte sahip çıkmalıyız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA