Anamur’un verimli toprakları bereketleniyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur’un verimli toprakları bereketleniyor


 

Haber Merkezi

           

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

 

22 BİN DEKAR VERİMLİ TARIM ARAZİSİ SULAMA SUYUNA KAVUŞTU

Çalışmaların devam ettiği Mersin Anamur Alaköprü Sulama İnşaatı hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta;“Proje ile mevcut Anamur Sulaması ve Bozyazı Sulaması ana kanallarının üst kotlarında bulunan tarıma uygun alanların sulanması ve mevcut Anamur sulamasının rehabilitasyonunu amaçlıyoruz.” dedi.

Projenin ayrıntılarına da değinen Genel Müdür Mehmet Akif Balta; “Mersin Anamur Alaköprü Sulaması İkmali kapsamında 69 bin 815 dekar cazibeli, 13 bin 785 dekar pompajlı olmak üzere toplamda 83 bin 600 dekar tarımsal alanın sulaması yapılacaktır. An itibari ile Evciler Mahallesi, Akcami, Narince, Kötekler, Beyreli, Çarıklar, Bozdoğan ve Karalar bahşiş Mahallelerinin tamamında kapalı basınçlı sulama sistemi hizmete alınmıştır. Toplam 8 Mahallede 22 000 dekar verimli tarım arazisi sulama suyuna kavuşmuştur.” dedi.

 

YÖRE ŞARTLARINA UYGUN HAREKET EDİLEN PROJENİN %81’İ TAMAMLANDI

İnşa çalışmaları devam eden Sulama Projesinde %81 fiziki gerçekleşme oranının aşıldığını belirten Genel Müdür Mehmet Akif Balta, Projeyi bitirmek için yöre şartlarına uygun hareket ettiklerine dikkat çekerek;“Projenin ana boru ve yedek hatları büyük oranda tamamlanmıştır. Sanat yapıları ve boru döşeme çalışmalarına ise devam ediyoruz. Anamur İlçesi’nde başta muz olmak üzere, pepino, papaya, ananas, avakado ve çilek gibi yüksek katma değerli tropik ürünlerin tarımı örtü altı seralarda yapılmaktadır. Bu nedenle boru hatlarını genel olarak yol olarak kullanılan arazilerde projelendirdik. Böylece Anamurlu çiftçilerimizin üretimini etkilemeden çalışma sürecimizi yönetiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

MERSİNLİ ÇİFTÇİLERİN GELİRİ ARTACAK

Alaköprü Sulaması’nın bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Alaköprü Sulama Projesi sayesinde 83 bin 600 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Hali hazırda katma değeri yüksek ürünler üreten çiftçimizin birim alandaki işçilik ve enerji maliyeti de düşecek ve daha fazla üretim yapabilecek. Böylece Mersinli çiftçilerimizin geliri artacak.” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA