‘Maraş katliamı unutturulmaya çalışılıyor’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Maraş katliamı unutturulmaya çalışılıyor’


 

Maraş Katliamı’nın 45’inci yılında Mersin Cemevinde anma gerçekleştirdi. Anma etkinliğinde konuşan Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, “Devlet tarafından duyarsızlık yaratılarak acılar unutturulmaya çalışılıyor” dedi.

Haber Merkezi

 

Maraş Katliamı’nın 45’inci yılında Mersin Cemevinde anma gerçekleştirdi. Saygı duruşu, gülbeng ve çerağların uyandırılmasıyla başlayan anmada, katliama ilişkin görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Anmada Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz açılış konuşmasını, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Kamalak ise ‘Demokrasi ve Alevilik’ konulu sunum yaptı.

 

“MARAŞ KATLİAMI UNUTTURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Pir Hasan Kılavuz, yaşanan katliamları unutturmamanın önemine değinerek konuşmasına başladı. Devlet tarafından katliamların unutturulmaya çalışıldığını belirten Kılavuz, “Bitmeyen acının, unutulmayan ağıtın adıdır Maraş Katliamı. Unutturmamak adına duyarlı olmak lazım ancak bu konuda duyarsızlık had safhada. Devlet tarafından duyarsızlık yaratılarak acılar unutturulmaya çalışılıyor. Bu konuda özellikle Alevi kurumlarına, demokratik kitle örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşüyor” dedi. Kılavuz, Türkiye’deki iktidarların yaşanan hiçbir katliamla yüzleşmediğini, tam tersi üstünü örtmek ve failleri korumak için her şeyin yapıldığına dikkat çekerek, “Katliamlar devlet politikası haline geldi. Bizlerin haksız olduğuna dair bir algı yaratıp unutturmaya çalışıyorlar. Ancak her şeye rağmen unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu topraklarda bir daha bu acılar yaşanmasın istiyoruz” diye konuştu. Maraş’ta her yıl Valilik tarafından yürüyüş yapma yasağı konulduğunu hatırlatan Kılavuz, bu yıl da yasağa rağmen Maraş’ta olacaklarının altını çizdi. Kılavuz,  “Aleviler olarak dünyada ve ülkemizde barışın olmasını yürekten istiyoruz. Bu topraklarda katliamlar bir daha yaşanmasın. İnsanlar birbirinin inancına ve kimliğine saygı duysun. ”diye konuşmasını sonlandırdı.

 

“ALEVİLİK DEMOKRASİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Kamalak ise, ‘Demokrasi ve Alevilik’ konulu sunumda Alevilik inancında hoşgörünün önemine değinerek, “İnsana ve hoşgörüye Aleviliğin verdiği değer ve bu değerleri pratiğe dökmesi konusunda Alevilik demokrasi için çok önemlidir. Alevilik, diğer inançlardan çok farklı olarak, günahkâr değil, fakat Hakk’ın bir parçası olarak görerek başlayan insan değer verme, Aleviliği demokrasi için önemli kılmaktadır. Akıl Alevilikte tüm kutsal kaynaklardan daha üsttedir. Aklı olmayanın dini de yoktur” dedi. Anma, Ayhan Danyeli ve Zakir Rıza Aydın’ın deyişler seslendirmesinin ardından semah dönülmesiyle anma sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA