ÇBK kilidi açamadı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇBK kilidi açamadı


 

FIBA Kadınlar Euroleague B Grubu 10. haftasında Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin, konuk ettiği Villeneuve’ye 70-54 yenildi.

SUAT ÖZDAL

 

Euroleauge Kadınlar Liginde 10. Hafta karşılaşmasında temsilcimiz Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin, Fransız temsilci Villeneuve-d'Ascq takımını ağırladı. İlk karşılaşmasında temsilcimiz rakibi karşında deplasmanda 69/60 üstünlük sağlayarak galip gelmişti. Ancak ikinci maçta ÇBK, 70/54 skorla yenildi.

İlk periyotta karışıklıklı basketlerle geçildi ve 19/18 ÇBK lehine sonuçlanırken ikinci periyoda Villeneuve-d'Ascq daha hızlı başlayan taraf oldu dış atışlardan ve boyalı alandan bulduğu hücumları sayıya çeviren Fransız temsilcisi farkı 10 sayıya kadar çıkarırken ikinci periyodun son bölümlerinde savunma sertliğini ortaya koyan temsilcimiz dış atışlardan Marbey ve boyalı alandan Elizabeth ten bulduğu hücumları sayıya dönüştürerek 34/34 lük beraberliği yakalasa da Villeneuve-d'Ascq faullerden bulduğu serbest atışları sayıya dönüştürerek devreyi temsilcimiz karşında 38/34 önde gitmeyi başardı.

Basketbol severlerin yoğun ilgisi karşında oynanan karşılamada mücadele temposu ilk yarıda yüksekti. İkinci yarıya daha istekli başlayan Villeneuve-d'Ascq potasına adeta kilitledi. Ve farkı 22 sayıya kadar çıkardı. Fransız temsilcinin agresif savunmasına karışıklık ÇBK, top kayıplarını iyi değerlendirdi ve kolay sayılar bularak sahasında 9 sayılık mağlubiyeti kapatarak temsilcimiz karşısında 70/54 galibiyete ulaştı.

Villeneuve-d'Ascq 16 sayılık avantaj sağlayarak galibiyet sayısını 6 ya çıkarttı ve sayı avantajlı ile 2.lige yükseldi. ÇBK ise 3’üncü sıraya geriledi.

Play Off sıralaması açısından önemli karşılamada Çukurova Basketbol Kulübü sahasında ağırladığı Villeneuve-d'Ascq kilidini açamadı.

Alınan mağlubiyetle Polkowice / Basket Landes  ve Avenida / Virtus karşılaşmaları sonucundan temsilcimiz B Gurubunda  4 veya 5. Sıraya gerileyerek sıralamada yerini alacaktır.

Çukurova Basketbol Kulübü 10 Ocak Çarşamba günü deplasmanda Polonya temsilcisi Polkowice ile karşılaşacak.  Polkowice karşında Mersinde oynadığı karışmayı temsilcimiz 77/57 kazanmıştı.

Takım istatistikleri

ÇBK 8 top çalma

Villeneuve-d'Ascq 14 top çalma

ÇBK 17 Asist

Villeneuve-d'Ascq 16 Asist

ÇBK 22 top kaybı

Villeneuve-d'Ascq 16 top kaybı

ÇBK 41 ribaund

Villeneuve-d'Ascq 40 ribaund karşılaşmasında temsilcimiz 1 dakika 51 saniye karışmadan önde olan taraf olurken Villeneuve-d'Ascq 37 dakika 15 saniye karşılamayı önde götürdü.

Çukurova Basketbol hızlı hücumdan 6 sayı boyalı alandan 26 sayı ve bençten gelen sporculardan 8 sayı katkı aldı.

Çukurova Basketbolda Marbey 26 sayı, Lizabeth 10 sayı, Melis 6 sayı, Kiss 3 sayı, Asena 3 sayı, Lagupova 2 sayı, Derin 2 sayı, Epoupa 2 sayı ile takımına skor katkısı sağladı. Karşılaşmada Epoupa'nın 1/6’lık Lagupova'nın 1/5’lik performansı dikkat çekerken hücumda takım olarak 22/62’lik hücum performansı dikkat çekti.

Periyot sonuçları

1.periyot 19/18

2.periyot 15/20

3.periyot 10/14

4.periyot 10/18 

54/70 skor


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA