Akdeniz’de eğitim desteği ilk taksit hesaplarda | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’de eğitim desteği ilk taksit hesaplarda


 

Akdeniz Belediyesi’nde eğitim desteğinde ilk taksit hesaplara yatırılıyor. Eğitim desteğinden toplam 650 üniversite öğrencisi faydalanacak.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi’nin, üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini kazanan öğrencilere 3 bin TL; 4 yıl ve üstü bölüm kazanan öğrencilere de 5 bin TL tutarındaki eğitim desteğinde, bin 500 TL tutarındaki ilk taksit banka hesaplarına bugün yatırılacak. Destekten, 383’ü lisans; 267’i de önlisans olmak üzere toplam 650 öğrenci faydalanacak.

Metropol Gökdelen binasının 29’uncu katında hizmete açtığı Etüt Merkezi ile gençleri üniversite hayaline kavuşturan Akdeniz Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yılki eğitim ve öğretim dönemi içinde de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucu, üniversitelerin 2 yıllık, 4 yıllık ve daha üstü bölümlerini kazanan öğrencilere can suyu veriyor. Geçen aylarda Meclis’ten oybirliği ile alınan kararla 2023 YKS’de üniversiteye yerleşen lisans ve önlisans öğrencileri için eğitim desteği verilmesi kararlaştırılmıştı.

Alınan kararla birlikte, bu yıl üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini kazanan lisans öğrencileri için toplam 3 bin TL; 4 yıl ve üstü bölüm kazanan öğrencilere de toplam 5 bin TL tutarında eğitim desteği sağlanacak. Eğitim desteği için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurup banka hesap kartlarını alan öğrencilere, desteğin bin 500 TL tutarındaki ilk taksiti bugün banka hesap kartlarına yatırılmaya başlandı.

 

DESTEKTEN TOPLAM 650 ÖĞRENCİ FAYDALANACAK

Akdeniz Belediyesi’nin üniversite kazanan gençlere sağladığı eğitim desteğinden, 383’ü lisans; 267’i de önlisans olmak üzere toplam 650 öğrenci faydalanacak. Öte yandan eğitim desteğinin kalan taksitleri de ilerleyen günlerde öğrencilerin banka hesaplarına yapılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA