Bakalım bu defa açılacak mı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bakalım bu defa açılacak mı?


 

Yapımı yılan hikayesine dönen ve 11 yıldır her seçim öncesi ‘açılacak’ tarihi verilmekten kaçınılmayan Uluslararası Çukurova Havalimanı için yine bir açılış tarihi geldi. Havalimanında 15 Ocak sabahından itibaren önce iç hatlar ardından da dış hatlarda uçuşların başlayacağı öne sürüldü.

Hediye Eroğlu

                      

Mersin’in iktidardan alamadığı hizmetlerin başında gelen Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda birçok defa farklı tarihlerde ‘açılacak’ denilerek açıklanan tarihlere bir yenisi eklendi. Yapımına 11 yıl önce başlanan havalimanın 15 Ocak' 2024ta hizmete gireceği iddia edildi.

Havasosyalmedya'nın haberine göre, ilk etapta yıllık 9 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak Çukurova Havalimanı 15 Ocak 2024 Pazartesi günü hizmete başlıyor. Programda bir değişiklik olmazsa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile resmi açılış yapılacak.

 

TEMELİ 2013'DE ATILDI

Çukurova Havalimanı’nın ilk ihalesi 2011’de gerçekleşmiş ve temeli 2013’te atılmıştı. 10 yıldır devam çalışmalar sona erdi. Yaklaşık 8 milyon m2 alana sahip bulunan Çukurova Havalimanı’na 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 75 metre genişliğinde pist inşa edildi. Yapımı tamamlandığında 2 bin kişinin istihdam edilmesi beklenen havalimanın yapım ve işletme hakları Favori Airports şirketine ait. Çukurova Havalimanı'nın uluslararası kodu COV olarak tescil edildi. Limanda uçaklar için 48 adet park yeri bulunuyor. Bunun 8 tanesinde ise körük yer alıyor. Ayrıca özel heliport pisti de yer alıyor. 

 

NEDEN GECİKTİ?

Verimsiz Hazine arazilerine sahip Tarsus’taki Baharlı mevkiine “Bataklığa havaalanı yapılmaz” denilerek, Yap-İşlet-Devret modeliyle şahıslara ait narenciye bahçelerinden oluşan Kargılı'ya projeyi yapmayı uygun bulan yetkililer, yaklaşık 11 yıllık inşaat sürecinde 9 ihale, 3 temel atma törenine imza attı. Bugüne kadar 7 farklı ‘tamamlanma tarihi’ açıklanan Çukurova Bölgesel Havaalanı ise hala açılamadı.

Hazine ve Maliye eski bakanı Lütfi Elvan’ın 30 Mart 2019’da ilk uçağın indirileceğine yönelik sözleri boş çıkarken projenin üst yapı inşaatını üstlenen Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, en son havaalanının 29 Ekim 2022 tarihinde açılacağını duyurmuştu. Mersinliler verilen sözlerin yerine getirilerek havaalanının, Cumhuriyetin 100’üncü yılı kapsamında 29 Ekim’de hizmete gireceği söylenmişti. Ancak çalış bu tarih ede yetişmemişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA