Mersin’den müzikle barış çağrısı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den müzikle barış çağrısı!


 

15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, açılış konseri olarak bir başyapıtı sanatseverlerle buluşturuyor. Adı, özgürlük, barış ve kardeşlikle birlikte anılan büyük besteci Ludwig van Beethoven’in “9. Senfoni”si Prof. Rengim Gökmen yönetiminde Türkiye’nin opera yıldızlarınca seslendirilecek.

Haber Merkezi

15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali,  Beethoven’in 9. Senfoni’si ile perdelerini açıyor. Pek çok orkestranın ve festivallerin kuruluş ve organizasyonunda yer alan Prof. Rengim Gökmen yönetiminde seslendirilecek konserde, Türkiye’nin opera yıldızları; Bengi İspir Özdülger, Ezgi Karakaya, Aykut Çınar, Teyfik Rodos solist sanatçı olarak yer alacak. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nun da yer aldığı açılış konseri, 11 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak.

İlk seslendirilişi 7 Mayıs 1824 tarihinde Viyana’da gerçekleştirilen, dünyanın başlıca orkestralarının repertuvarlarında halen başyapıt olarak yer alan eser, bu kez Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu’nun eşsiz yorumu ve Prof. Rengim Gökmen’in yönetiminde seslendirilecek. İnsan sesinin bir senfonide ilk kez kullanıldığı eserin son bölümünde; Kardeş olun ey insanlar / Bunu ister tanrımız / Bu dünyada her şey geçer / Yalnız sana dost kalır / dizeleriyle başlayan, Shiller’in “Neşeye Övgü” şiiri yer almakta. Eserin koro şefliğini, Cemi’i Can Deliorman üstleniyor.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı yaptığı açıklamada; “Uzun hazırlık döneminden sonra festivalimiz, büyük bestekar Beethoven’ın 9. Senfoni’si ile perdelerini açıyor. Türkiye’nin yüz akı olmuş kurumları; Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nun eşliğinde, operanın yıldız  sanatçılarınca seslendirilecek eseri, hepimizin yakından tanıdığı, başarılarıyla gurur duyduğu şeflerimizden Prof. Rengim Gökmen yönetecek. Dünyaca bilinen ve sevilen 9. Senfoni,  dostluk ve kardeşlik içinde yaşama isteğimizle, halkımızı buluşturacak” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA